Férfi kézilabda

A norvégok ellen a jövő is a tét

  • MTI
megosztom

Mocsai Lajos, a magyar férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya szerint a lehető legnehezebb ellenféllel, a norvégokkal szemben kell kivívni a világbajnoki részvételt vasárnap, illetve jövő szombaton Oslóban.

Az együttes edzőtáborában, a Veszprém Arénában tartott keddi sajtótájékoztatón a szakember kiemelte: a norvégok fegyelmezett csapatjátékra képesek. Most azért is különösen veszélyesek, mert lemaradtak a londoni olimpiáról, így ez a párharc az egyetlen lehetőségük, hogy belátható időn belül világversenyre kijussanak. A június 16-i visszavágó köré ráadásul fesztivált szerveznek, mert idén 80 éves a norvég szövetség.

"Norvégia a lehető legnehezebb ellenfél volt, akit kaphattunk volna, talán az oroszok jelenthettek volna hasonló akadályt. Nekik is nagyon fontos lesz a meccs, hiszen ők nem jutottak ki az Olimpiára, ráadásul külön motiváció lesz számukra, hogy a norvég szövetség a 75 éves fennállását ünnepli a visszavágó napján. Múlt héten kezdtük a közös munkát, a mai napra egészültünk ki teljes létszámra, most már minden játékosunk itt van. A szlovénok elleni meccset kifejezetten gyakorlásnak szántam, tegnaptól indult a konkrét felkészülés a vasárnapi meccsre. Nagyon kell figyelnünk arra, hogy az Olimpia ne nyomja el a vb selejtezőre való felkészülést, hiszen ha nem jutunk tovább, akkor hosszabb időre kieshetünk a nemzetközi vérkeringésből. A visszavágó után egy tíz napos lazább program veszi kezdetét, utána pedig négy hét koncentrált felkészülés lesz az Olimpiára." - idézi a mester az mkbveszprem.eu.

A kapitány kiemelte: Nagy László visszatérésével erősödik csapata, s a magyar kézilabdázásnak érdeke, hogy egy ilyen tudású játékos vállalja a szereplést a válogatottban.

"Nagy Lászlónak integrálódnia kell a csapatba, és a társak ebben segítségére lesznek" - tette hozzá.

A játékosok közül Putics Barna úgy fogalmazott: nagy csatára számít, de a magyarokat jobbnak tartja a norvégoknál. Mocsai Tamás örült annak, hogy végre teljes kerettel lehet készülni a vb-selejtezőre, míg Harsányi Gergely azt emelte ki, hogy a magyar válogatott sokra hivatott, és hazai pályán muszáj előnyt szerezni.

Mindhárman megszólaltak Nagy László érkezésével kapcsolatban is. Putics azt mondta: örülnek a játékostárs visszatérésének, de neki is bizonyítania kell, hogy helye van a csapatban. Ha ez megtörténik, akkor komoly erősítést jelent majd. Harsányi jelezte: Nagy a világ egyik legjobb balkezes átlövője, nyert vele a válogatott. Mocsai Tamás szerint nem az egyéni, hanem a csapatteljesítményt kell nézni, és ez alapján lehet megítélni Nagyot.

Mocsai a vb-selejtező utáni időszakról is szólt. A norvégok elleni párharc után folytatódik az olimpiai felkészülés az egyéni, tíznapos, súlyzós edzésekkel, majd azt követően négyhetes edzőtábor vár a kerettagokra.

A sajtótájékoztató végén a kapitány elmondta: hétfőn, a Nagy László visszatérésére rendezett esemény alatt az Andrássy úton feltörték az autóját, és két olyan számítógépet loptak el belőle, amelyen többéves munkájához kapcsolódó szakanyagok, statisztikák, tanulmányok voltak.

megosztom