Női kézilabda

Vetési Iván jelenleg nem gondol a decemberi női Eb rendezésére

  • MTI

Hollandia visszalépett a december 4. és 16. között sorra kerülő női kézilabda Európa-bajnokság rendezésétől. A tornára a magyar válogatott is kvalifikálta magát.

A sportág kontinentális szövetsége (EHF) hétfőn közleményben számolt be arról, hogy a hollandok nem vállalják a házigazda szerepét, az okokról azonban nem közölt részleteket. Az EHF hangsúlyozza ugyanakkor, hogy már több ország képviselőivel is tárgyalásokat folytatnak a rendezésről. Az EHF arról is beszámolt, hogy a hollandok visszalépése miatt nem rendezik meg szerdán Rotterdamban az Európa-bajnokság sorsolását sem.

"Ami az előttünk álló feladatokat illeti, Magyarország pályázik a 2013-as férfi ifjúsági világbajnokság rendezési jogára, valamint megkezdtük a 2014-es magyar-horvát közös rendezésű felnőtt női Európa-bajnokság szervezési előkészületeit. Jelenleg ezekre a versenyekre koncentrálunk" – idézte a Magyar Kézilabda Szövetség közleménye Vetési Iván elnököt.

A hollandok korábban a 2003-as világbajnokság rendezési jogáról is lemondtak, akkor Horvátország lett a beugró. Azon a tornán a magyarok a döntőben egy emlékezetes mérkőzésen kaptak ki a franciáktól. A magyar válogatott múlt szerdán harcolta ki az Európa-bajnoki részvétel jogát: Karl-Erik Böhn együttese a fehéroroszokat és az azerieket megelőzve, a németek mögött a második helyen végzett selejtezőcsoportjában.