Roland Garros

Tsonga göröngyös úton, de gyorsan befejezte vasárnap kezdődött meccsét

A spanyol Nicolas Almagro három szettben legyőzte a szerb Janko Tipszarevicset, ezzel bejutott a francia nyílt teniszbajnokság férfi versenyének negyeddöntőjébe, míg Jo-Wilfried Tsonga elvesztette ugyan előnyét, de így is megnyerte a Stanislas Wawrinka ellen vasárnap kezdődött meccsét.

Tsonga 2-2-es szettállásnál, 4:2-es, azaz brékelőnyből folytathatta a Wawrinka elleni mérkőzésén, ráadásul adogathatott az 5:2-ért. Nem tudta azonban hozni a szerváját, svájci ellenfele kezdte élesebben a folytatást, így visszavette a bréket, majd ki is egyenlített 4:4-re.

Jo-Wilfried Tsonga vonul le a Stanislas Wawrinka elleni mérkőzése után a Roland Garroson 2012-ben.

Ezt követően azonban a francia is felpörgött, hozta az adogatását, majd nagyot küzdve több egyenlő állás után elvette Wawrinkáét, ezzel 6:4-re be is fejezte a szettet, és ezzel a mérkőzést is. A nyolc között a világelső Novak Djokovics lesz a francia ellenfele.

A másik, már hétfőn kezdődött mérkőzésen Almagro játszotta az attraktívabb teniszt a két versenyző közül, az adogatásaival ugyan voltak gondok, de ő játszott támadóbban és pontosabban is, míg Tipszarevics volt a visszafogottabb, és így is valamivel több hibát vétett.

A spanyol mindhárom játszmát stabil játékkal, 6:4, 6:4, 6:4-re nyerte, ezzel továbbjutott, a nyolc között pedig a Nadal-Monaco találkozó győztesével mérkőzik.

Roland Garros
nyolcaddöntők
férfiak
Ferrer (spanyol, 6.)-Granollers (spanyol, 22.) 6:3, 6:2, 6:0
Almagro, (spanyol, 12.)-Tipszarevics (szerb, 8.) 6:4, 6:4, 6:4
Az Eurosport és a Hatharom.hu közös játéka!
Nyerd meg Rafael Nadal teniszfelszerelését!
A Roland Garros ideje alatt minden nap közzéteszünk egy tenisz vonatkozású kvízkérdést. Neked nincs más dolgod, mint tippelni, és máris ott a lehetőség, hogy nyerj velünk.
Részletekért kattints ide!
A főnyeremény egy Rafael Nadal teniszfelszerelés (a Nike 2012-es modelljei):
Rafael Nadal baseball sapka, Rafael Nadal tenisz cipő, Rafael Nadal melegítőfelső, Rafael Nadal tenisz póló, Rafael Nadal tenisz rövidnadrág, Rafael Nadal teniszütő (Babolat). A nyertes a felszerelés mellett öt óra ingyenes teniszoktatásban is részesül Csurgó Virág jóvoltából a Kőér Tenisz Klubban.