Roland Garros

Hiába hisztizett Wozniacki, pedig igaza volt - videó

  • VNA
megosztom

Kritikus pontnál hibázott nagyot a mérkőzésvezető, ami később a volt világelső Caroline Wozniacki kieséséhez vezetett.

Kritikus labdamenetnél, bréklabdánál hibázott a bíró, ami komoly nehézséget okozott Caroline Wozniackinak a Roland Garros harmadik fordulójában. A korábbi világelső legalábbis így vélekedik arról az esetről, amely az észt Kaia Kanepi elleni találkozó második szettjének elején történt, és ahol érzése szerint a látható bizonyítékok ellenére is jogosulatlan hátrány érte őt.

"Amikor a labda egyértelműen kint van, akkor nem is kellene rajta vitatkozni. Ha a bíró nem látja a saját szemével a dolgot, akkor más bírókat kellene hozni, vagy be kellene vezetni a Sólyomszemet a párizsi tornán is. Az ilyen jellegű hiba hatalmas szégyen. Ez nem is olyan döntés volt, hogy nagyon határeset lett volna, egyértelműen kint volt a labda. Amikor alig vánszorog a labda, akkor a főbírónak vagy a vonalbírónak meg kellene tudnia ítélni annak pontos pattanási helyét" - füstölgött a kilencedik helyen kiemelt dán a végül három szettben elbukott találkozó utáni sajtótájékoztatón.

A fenti videó szerint valóban igaza lehetett Wozniackinak, aki annyira meg volt győződve igazáról, hogy a supervisor segítségét is igénybe akarta venni, míg végre "megnyugodott". Az elveszített játék után még hármat bukott el zsinórban, mielőtt a második játszmát 1-5-ről megmentette volna. A döntő szettet azonban már a fáradt dán elveszítette Kanepi ellen, így az idei Garroson sem szerzi meg első Grand Slam-győzelmét.

Az Eurosport és a Hatharom.hu közös játéka!
Nyerd meg Rafael Nadal teniszfelszerelését!
A Roland Garros ideje alatt minden nap közzéteszünk egy tenisz vonatkozású kvízkérdést. Neked nincs más dolgod, mint tippelni, és máris ott a lehetőség, hogy nyerj velünk.
Részletekért kattints ide!
A főnyeremény egy Rafael Nadal teniszfelszerelés (a Nike 2012-es modelljei):
Rafael Nadal baseball sapka, Rafael Nadal tenisz cipő, Rafael Nadal melegítőfelső, Rafael Nadal tenisz póló, Rafael Nadal tenisz rövidnadrág, Rafael Nadal teniszütő (Babolat). A nyertes a felszerelés mellett öt óra ingyenes teniszoktatásban is részesül Csurgó Virág jóvoltából a Kőér Tenisz Klubban.

 

megosztom