Manchester City

Mancini újabb játékosokat vesz, és BL-győzelemre tör

  • MTI

Roberto Mancini menedzser csütörtökön elárulta, hogy az angol bajnok Manchester City jelentősen megerősíti együttesét a következő szezonra, mert célja az európai kupagyőzelem.

Az olasz tréner irányításával 44 év után nyert ismét bajnokságot a csapat, amelynek Sergio Agüero utolsó pillanatban lőtt gólja kellett a Queens Park Rangers elleni 3-2-es sikerhez. Így a City jobb gólkülönbségének köszönhetően a tabella élén végzett a címvédő Manchester United előtt.

A bajnokcsapat több százmillió fontot költött játékosokra, amióta az abu-dzabi illetőségű Manszur bin Zayed Al-Najan sejk vásárolta meg a klubot 2008-ban.

"Talán veszünk még néhány jó játékost, mert szükségünk van további erősítésre" - mondta Mancini a Sky News televízió arab csatornáján. "Jó csapatunk van, fontos, hogy olyan játékost illesszünk bele, aki képes játszani benne. Meg kell próbálnunk megnyerni minden sorozatot és minden trófeát! A Szuperkupával kezdjük augusztusban, le akarjuk győzni a Chelsea-t, majd Európa legnehezebb bajnokságával, a Premier League-gel, és a Bajnokok Ligájával folytatjuk, ha összejön."

A City a jelenlegi idényben mutatkozott be a Bajnokok Ligájában, de várakozáson alul teljesített, hiszen a csoportmérkőzések során a Bayern München és a Napoli is megelőzte.

A vezetőedző azt jósolta, hogy a következő szezonban csapatán kívül a Manchester United, a Chelsea, az Arsenal és a Tottenham Hotspur harcol majd a Premier League megnyeréséért.