Öttusa

Tibolya Péter törött kulcscsontját mégis megműtötték

  • MTI
megosztom

Noha kedden, az első kezeléskor még úgy tűnt, hogy nem kell műteni, csütörtökön mégis megoperálták Tibolya Péter bal kulcscsontját, mely a római öttusa-világbajnokság férfi váltóversenye során, lovaglás közben tört el.

A beavatkozásra Budapesten került sor, a műtéttel rögzítették a sérült testrészt, egyben kivették a jobb kulcscsontjába a 2007-es sérülésekor beültetett fémdarabot.

Tibolya kedden törte el a kulcscsontját, amikor az első akadálynál bukott a lovával. A balesetet követően rögtön kórházba szállították, majd még aznap késő este hazautazott.

Felépülésével kapcsolatban egyelőre annyit lehet tudni, hogy várhatóan két hét múlva kezdhet el mozogni.

A sportágban július elején Európa-bajnokságot rendeznek, majd augusztusban következik az olimpiai verseny. Tibolyának egyelőre nincs kvótája, de a vb előtt esélyes volt arra, hogy a kvalifikációs ranglistáról részvételi lehetőséghez jusson. A londoni játékokra egy nemzetből nemenként két öttusázó nevezhető, de több szerezhet kvótát. Amennyiben ez így alakul, az adott szövetség dönt az indulókról. A férfiaknál jelenleg Marosi Ádám és Kasza Róbert kvótás.

megosztom