Bulvár

Lionel Messit is rasszista megjegyzésekkel vádolják

Royston Drenthe, a holland válogatott középpályás állítása szerint a Barcelona szupersztárja, Lionel Messi több alkalommal is "lenegrózta" őt, ami számára sértően hangzott.

Drenthe állítása szerint soha nem volt jó viszonyba Messivel

Nem először fordul elő, hogy a dél-amerikai játékosok megbántják pályán lévő társaikat ezzel a bizonyos kifejezéssel. A "negro" spanyolul feketét valamint négert jelent, így azon kontinensen ez a kifejezés teljességében elfogadott a feketebőrű emberekre.

A  ''leghírhedtebb'' eset a liverpooli Luis Suárezé, aki a Manchester United francia válogatott hátvédjét, Patrice Evrát nevezte így, amit követően a gall futballista megsértődött és feljelentést tett. Az ügy végén az uruguayi támadót elmeszelte az angol szövetség.

A minap a holland válogatott középpályása, a korábbi Real Madrid futballista, Royston Drenthe mesélt hasonló tapasztalatairól egy holland portálnak. Az Evertonban légióskodó játékos Lionel Messit vádolta meg azzal, hogy "lenegrózta" őt.

"Számos alkalommal találkoztunk ellenfélként a pályán, de mindig problémáink voltak egymással" - mondta a nusport.nl holland oldalnak Drenthe. "Tudod mivel is bosszantott?  Hogy mindig azt mondta: 'negro, negro'. Én tisztában vagyok vele, hogy ez Dél-Amerikában nagyon gyakori kifejezés, de mi akkor sem tudjuk elfogadni"  - panaszkodott a holland.

"Mahamadou Diarra, korábbi csapattársam a Real Madridnál majd felrobbant az idegtől, ha így szólították. Az argentin Garbriel Heinze és Gonzalo Higuaín eleinte mondogatta ezt neki edzésen, de Diarra leállította őket."

Drenthe állítása szerint folyamatos "jelenség" volt ez Messitől is, aki a legutóbbi egymás elleni mérkőzésükön is provokálta őt.

"Utoljára akkor játszottunk egymás ellen, mikor a Herculessel legyőztük a Barcelonát, a meccs alatt volt is egy kisebb dulakodásom Messivel. A mérkőzés előtt még kezet nyújtott, de a meccs alatt néhányszor újra azt mondta "hola, negro". A lefújás után nem álltam szóba vele. Most meghívott a szülinapi bulijára".

Drenthe ugyanakkor semmilyen bizonyítékkal nem tudott szolgálni, hogy alátámassza állítását, így valószínűleg nem lesz folytatása az ügynek.

 

Azon a bizonyos 2010-es spanyol bajnokin Messi nem csak szavaival idegelhette ki Drenthét