Premier League előzetes

Vajon a Newcastle a Manchester Cityt is meglepi?

  • Barcsai Róbert

Vasárnap hét mérkőzéssel folytatódik a Premier League 37. fordulója, a nap legérdekesebb párosítása pedig a Newcastle-Manchester City meccs lesz, ahol a vendégeknek égető szüksége van a három pontra ahhoz, hogy megnyerhessék a bajnokságot, ám a hazaiak idén már bebizonyították, hogy bárkit képesek elkapni.

Newcastle-Manchester City 14:30
Hathárom-tipp: 2
TV: DigiSport

A Newcastle óriási tettet hajtott végre a hét elején a Chelsea idegenbeli legyőzésével, így a szarkák akár a BL-ben is indulhatnának jövőre. Az utóbbi időben nagyon jó formában lévő csapat az utóbbi tíz bajnokijából hetet megnyert, ráadásul olyan együtteseket vertek meg, mint a Liverpool, vagy a korábban már említett Chelsea.

Demba Ba, a Newcastle játékosa
A Manchester City város riválisának legyőzésével ismét előnybe került a korábban már majdhogynem lefutottnak tekintett bajnoki címért folytatott harcban, így a kékeknek innentől kezdve a saját kezükben van a sorsuk, mivel minden bizonnyal az összes meccsüket meg kell nyerniük, ha el akarják érni céljukat. A City sorozatban négy mérkőzést nyert, ám a bajnoki címhez nagy valószínűséggel egészen hat meccsig ki kellene tolni ezt a szériát. A kialakult helyzetet Micah Richards értékelte: „Nincs mit veszítenünk, és nincs rajtunk nyomás sem. Két meccset kötelezően meg kell nyernünk, ez a sorozat pedig vasárnap, a Newcastle ellen kezdődik majd.”

A hazaiaknál Tioté sérülése ellenére játékra kész, Danny Simpson szereplése viszont csak a meccs előtt dőlhet el. A Manchester City kapusa, Joe Hart egész héten kezeléseket kapott a United ellen elszenvedett lábsérülése miatt, ha pedig Hart játékra alkalmas lesz, akkor nagy valószínűséggel az előző bajnokin látott kezdőcsapatot küldi majd pályára Roberto Mancini.

A két együttes őszi találkozóját 3-1 arányban nyerte a Manchester City, ráadásul a vendégeknek az is bizakodásra ad okot, hogy az ezt megelőző tíz egymás elleni mérkőzésen veretlenek tudtak maradni a Newcastle ellen.

Aston Villa-Tottenham 15:00
Hathárom-tipp: 2

Az Aston Villa utóbbi időben mutatott pocsék formája miatt egyre közelebb kerül a kieséshez, ugyanis a csapat előnye már csak három pont a 18. helyen álló Boltonnal szemben. A Villa legutoljára március 10-én tudott bajnoki mérkőzésen nyerni, akkor a Fulham együttesét győzte le a birminghami csapat.

A Tottenham úgy néz ki, hogy kilábalt az elég mélynek tűnő hullámvölgyből, ugyanis a március 21-e és április 21-e között eltelt időszak során hat meccsből csak egyet tudtak megnyerni Harry Redknapp fiai, azóta azonban rákapcsolt a Spurs, hiszen az utolsó két mérkőzését egyaránt megnyerte a londoni gárda.

A hazaiak helyzetét nehezíti, hogy Darren Bent sérülés miatt a szezon hátralévő részében már nem léphet pályára, de Stephen Ireland sem egészséges, így Alex McLeish abszolút nincs irigylésre méltó helyzetben. A Tottenham csapatába minden bizonnyal visszatérhet Scott Parker, Kyle Walker pedig sérülése ellenére vállalni tudja majd a játékot.

Ősszel fordított felállásban meglehetősen simán, 2-0 arányban nyert a Tottenham, akik az elmúlt hat egymás elleni Premier League meccsen veretlenek tudtak maradni.

Manchester United-Swansea    17:00
Hathárom-tipp: 1
TV: DigiSport+

A Manchester United az utóbbi időben több hibát is elkövetett, amely a későbbiek során akár fatálisnak is bizonyulhat. Sir Alex Ferguson fiai csupán négy pontot tudtak szerezni az elmúlt négy bajnoki során, mivel csak az Aston Villát múlták felül, míg az Evertonnal remiztek, a Wigantől és a Manchester Citytől pedig kikaptak. Patirce Evra így beszélt a csapat mögött álló időszakról: „Nagyon fáj, hogy nyolc ponttal jobbak voltunk a Citynél, és mégis visszaengedtük őket a bajnoki címért folytatott harcba.”

A Swansea immár biztos bent maradónak mondhatja magát, ugyanis a walesi gárda előnye két fordulóval a vége előtt hét pont a 18. helyen álló Boltonnal szemben. Ez elsősorban annak köszönhető, hogy a csapat a négy mérkőzésből álló vereségi szériája után legyőzte a Blackburnt, valamint döntetlent ért el a Bolton és a Wolverhampton ellen.

A United csatára, Danny Welbeck ismét megsérült, így ma nem léphet pályára, csakúgy, ahogy Jonny Evans sem.  Jó hír azonban a hazaiak számára, hogy Anders Lindegaard január után ismét bevethető. A vendégek oldalán Alan Tate a héten már edzett, így ismét pályára léphet majd, viszont Angel Rangel sorsa bizonytalan.

Ha bajnok szeretne lenni a Manchester United, akkor Sir Alex Ferguson fiainak mindenképpen hozniuk kell a mai meccset, amire egyébként minden esélye megvan a csapatnak, mivel ősszel fordított felállásban 1-0-ra nyertek, míg a Swansea eddigi nyolc fellépésén egyszer sem tudott nyerni az Old Traffordon.

Premier League
37. forduló, a vasárnapi program
14:30 Newcastle-Manchester City TV: DigiSport
15:00 Aston Villa-Tottenham  
15:00 Bolton-WestBrom  
15:00 Fulham-Sunderland  
15:00 QPR-Stoke  
15:00 Wolverhampton-Everton  
17:00 Manchester United-Swansea TV. DigiSport+