Premier League

Rooney ollózása a PL-történelem legszebb gólja - videó

  • MTI-hatharom.hu
megosztom

Wayne Rooney tavaly februárban, a Manchester City ellen szerzett találatát választották a Premier League 20 éves történetének legszebb góljává.

A liga hivatalos honlapjának beszámolója szerint a voksoláson a drukkerek 26 százaléka gondolta úgy, hogy a Manchester United támadójának parádés ollózása volt a legszebb a PL történetében. A válogatott csatár gólja mögött Dennis Bergkamp, az Arsenal korábbi holland kiválóságának 2002-es, Newcastle United elleni "megkerülős" találata végzett a második helyen (19 százalékot kapott), míg a harmadik a szintén ex-Arsenalos francia Thierry Henry lett egy Manchester Unitednek még 2002-ben lőtt bombagóllal.

Rooney ollózása

"A Premier League mérkőzéseit figyelve nőttem fel, így fantasztikus érzés, hogy az enyémet választották a legszebb gólnak" - nyilatkozta Rooney.

A liga fennállásának huszadik évfordulója alkalmából több kategóriában is szavazást hirdetett. A legszebb gól után hamarosan nyilvánosságra hozzák a legszebb védés, a legjobb edző, a legnagyobb meccs, a legjobb gólöröm, illetve az álomcsapat kategóriák győzteseit is.

Bergkamp találata

Henry gólja

megosztom