Ligaválogatott

Egervári szerint a cél a felkészítés a nemzetközi szinten való helytállásra

megosztom

Egervári Sándor szövetségi kapitány minden itthon játszó labdarúgóra számíthat a ligaválogatott következő mérkőzésén. Jövő szerdán Győrben, a szlovák élvonalbeli Dunaszerdahely csapatával mérkőzik meg a hazai játékosokból álló csapat felkészülési meccsen.

A szövetségi kapitány az U21-es válogatott elleni meccsen több futballista szerepeltetéséről is lemondott annak érdekében, hogy klubcsapataik ne szenvedjenek hátrányt a ligaválogatott összehívása miatt. A jövő heti, DAC elleni felkészülési meccsen már azok a labdarúgók is rendelkezésre állnak, akik az első összetartásról lemaradtak, így a szakmai stáb teljesebb képet kaphat a válogatottságra esélyes játékosok aktuális formájáról.

"Az áprilisi első edzőtáborral megkezdtük a magyar bajnokságban kiemelkedő teljesítményt nyújtó játékosok felzárkóztatását - mondta a kerethirdetést követően Egervári Sándor az mlsz.hu-nak. ­- Az alapvető célkitűzés az, hogy a kiszemelt játékosokat felkészítsük, felépítsük a nemzetközi szinten való helytállásra, megismertessük őket a csapatjátékunkkal, a szakmai elvárásainkkal, annak érdekében, hogy, ha meghívót kapnak az A-válogatottban, gyorsan beilleszkedjenek, és hasznos tagjaivá váljanak a csapatnak. Az első lépés nem ment zökkenőmentesen, hiszen az U21-es válogatott elleni meccsen két klub játékosainak, alapos szakmai indokok alapján, felmentést adtunk a szereplés alól. A jövő heti találkozón már részt vehetnek azok a kiszemeltek is, akik lemaradtak a múlt hónapban rendezett meccsről, ezért bízunk benne, hogy az ETO-stadionban soron következő nemzetközi mérkőzésen pontosabb képet kapunk az itthon játszók pillanatnyi állapotáról. Előzetes terveinkben az szerepelt, hogy egy másik ország ligaválogatottja elleni mérkőzés szerepelt, és bár erre ezúttal nem volt lehetőség, a dunaszerdahelyiek együttműködésének köszönhetően, így is nemzetközi mérkőzést tudunk játszani, egy más futballkultúrát és játékstílust képviselő csapat ellen."

A ligaválogatott kerete:
Kapusok: Csernyánszki Norbert (MVM Paks), Dibusz Dénes (PMFC)
Védők: Nagy Zoltán (DVSC-Teva), Mészáros Norbert (DVSC-Teva), Lipták Zoltán (Újpest FC), Debreceni András (Budapest Honvéd), Balogh Béla (Kecskeméti TE), Korhut Mihály (DVSC-Teva)
Középpályások: Halmosi Péter (Haladás), Kulcsár Dávid (FTC), Egerszegi Tamás (Siófok), Pátkai Máté (Győri ETO), Varga József (DVSC-Teva), Koltai Tamás (Győri ETO), Szakály Péter (DVSC-Teva), Gosztonyi András (Videoton), Gyurcsó Ádám (Videoton)
Támadók: Lencse László (Kecskeméti TE), Nikolics Nemanja (Videoton), Haraszti Zsolt (Siófok)

 

megosztom