Női kézilabda

Csak a Digi Sporton lesz látható a Győr és a Ferencváros döntője

  • MTI
megosztom

A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) pénteken közleményben jelezte: az irreálisan magas közvetítési jogok miatt nem közvetíti a női kézilabda európai kupadöntőket.

Az MTVA utalt rá, hogy "a DIGI Távközlési és Szolgáltató Kft. kérésére ajánlatot tett a női kézilabda európai kupadöntők közvetítési jogainak megvásárlása érdekében. Az MTVA a megszokott piaci árnál magasabb ajánlatot tett, ám a közvetítési jogokkal rendelkező DIGI Távközlési és Szolgáltató Kft. számára az MTVA által ajánlott összeg háromszorosa lett volna elfogadható. Ezt az ajánlatot az adófizető állampolgárok pénzéből fenntartott közszolgálati média (MTVA) irreálisan magasnak tartja, és nem tudja elfogadni.

Az MTVA sajnálatát fejezi ki a kialakult helyzet miatt, hiszen a közmédia kiemelt célkitűzése a hazai és nemzetközi sportesemények közvetítése, és a hazai sportélet közszolgálati csatornákon való megjelenése, különös tekintettel olyan sporteseményekre, amikor magyar sportolók és csapatok is részt vesznek a megmérettetéseken."

A Magyar Kézilabda Szövetség és a BL-résztvevő magyar klubok korábban levelet intéztek az Európai Kézilabda Szövetséghez (EHF) annak érdekében, hogy az EHF tegyen érdemi lépéseket a mérkőzések országos csatornán való láthatóvá tételéért. Ezt követően az EHF marketing vállalata és a DigiSport egyeztetése nyomán a közvetítési jogokkal rendelkező csatorna ajánlatot kért az országos lefedettségű televízióktól, ám a felek nem tudtak megegyezni egymással.

A Magyar Kézilabda Szövetség közleményében jelzi: rendkívüli módon sajnálja a történteket, hiszen kezdeményezése ellenére a közvetítési jogok döntési hatáskörrel rendelkező szereplőinek megegyezése híján sok százezer magyar kézilabdabarát nem tudja követni a reményeink szerint nagy sikert hozó találkozókat.

A Bajnokok Ligája fináléjában a Győri Audi ETO KC a montenegrói Buducsnost Podgoricával, a KEK-döntőben pedig a címvédő FTC-Rail Cargo Hungaria a dán Viborggal találkozik. A Győr szombaton, az FTC vasárnap játssza első, hazai mérkőzését, a visszavágókat május 13-án rendezik.

Az MR1-Kossuth rádió a Győr-Podgorica találkozót szombaton 17:50-től 19:30-ig, az FTC-Viborg meccset pedig vasárnap 19:05 és 20 óra között élőben közvetíti, akárcsak a jövő heti visszavágókat.

A fentiek mellett itt a hatharom.com-n élő szöveges közvetítést olvashattok a mérkőzésekről! A Győr-Podgorica találkozóról szombaton 17:15-től, a Ferencváros-Viborg meccsről pedig vasárnap 18:30-tól.

megosztom