Utánpótlás

A Bobál-ikreket nyáron már a Manchester City első csapata várja

  • MTI
megosztom

A 17 éven aluli labdarúgó-válogatott és a Magyar Futball Akadémia két tehetséges játékosa, Bobál Gergely és ikertestvére, Dávid a múlt héten a Manchester Citynél szerepelt próbajátékon, a két futballista jó benyomást tett a Premier League-ben szereplő klub szakemberereire, így a szezon végeztével visszavárják őket.

Bobál Gergely és Bobál Dávid Mario Balotellivel "Örültünk, hogy kijuthattunk, ez egy jó tapasztalatszerzés volt" - nyilatkozta a keddi sajtótájékoztatón Bobál Gergely, aki az U17-es Európa-bajnoki selejtezőkön, illetve a Puskás Suzuki Kupán is nagyszerű teljesítményt nyújtott, utóbbi fináléjában négyszer volt eredményes. - "A második csapattal készülhettünk, a tempó egy kicsit magasabb volt, mint amit megszoktunk, de szerintem felvettük a versenyt."

A fiatal támadóra Supka Attila, a Budapest Honvéd felnőtt csapatának edzője már az Újpest elleni bajnokin számított volna, ám az angliai utazás miatt a 16 esztendős csatár még nem mutatkozhatott be az NB I-ben: "Még négy forduló hátra van, keményen fogok dolgozni, és ha lehetőséget kapok, akkor megpróbálok bizonyítani" - mondta Bobál Gergely.

"Jól ment a játék, mindenki nagyon kedves volt velünk" - fogalmazott Bobál Dávid, aki arra a felvetésre, hogy a hazai élvonalban kell-e megerősödni egy ilyen fiatal játékosnak, avagy jobb külföldre igazolni, a védő azt mondta: "Úgy gondolom, mind a kettő járható út, de szerintem ha egy ilyen lehetőség adódik, akkor azt ki kell használni."

George F. Hemingway, a klub tulajdonosa szerint a legfontosabb, hogy a Magyar Futball Akadémiáról egyre több játékos kerüljön fel a felnőtt csapathoz.

"Persze ugyanakkor azt látni kell, hogy ha egy fiúnak ilyen kiemelkedő lehetősége van, és a klubhoz is érkezik egy megfelelő ajánlat, akkor a mi dolgunk nem az, hogy tűzzel-vassal kényszerítsük őket a maradásra."

A Bobál-testvérek nyáron várhatóan már a Manchester City első csapatával gyakorolhatnak, a Roberto Mancini vezette gárdához csatlakoznak majd az ausztriai edzőtáborban.

megosztom