Bajnokok Ligája

Ez a vereség nincs hatással az El Clásicóra - Iniesta

A Barcelona 1-0-s vereséget szenvedett a Chelsea-től a Bajnokok Ligája elődöntő első mérkőzésén. A katalánok középpályása, Andrés Iniesta szerint ez a meccs nem befolyásolja a hétvégi Real Madrid elleni csúcsderbi kimenetelét.

Carles puyol és Andés Iniesta a Chelsea-Barcelona (1-0) Bajnokok Ligája-elődöntő után

A katalánok középpályása, Andrés Iniesta szerint nem volt szerencséjük a befejezéseknél (a Barcelona összesen 24-szer lőtt kapura a találkozón), a Chelsea viszont könyörtelenül kihasználta egyetlen helyzetét. "Hasonló mérkőzésre számítok a Camp Nouban, mint a szerda esti, a Chelsea nagyon keményen fog védekezni, nekünk azonban jóval pontosabban kell játszanunk, hogy a magunk javára fordítsuk a párharcot."

"Tudtuk, hogy az angolok nagyon jól élnek az adódó lehetőségekkel, és ezt be is bizonyították, mi viszont nem voltunk elég higgadtak a befejezéseknél. Nagyon nehéz a Chelsea ellen helyzeteket kialakítani, mi ezt megtettük, csak a gól hiányzott a játékunkból" - dicsérte az ellenfelet a világ- és Európa-bajnok középpályás.

A spanyol TV3 riportere a mérkőzés után felvetette, hogy ez a vereség rossz hatással lehet a csapat hangulatára a hétvégi, bajnoki cím szempontjából sorsdöntő Real Madrid elleni derbi előtt, azonban Iniesta szerint nem befolyásolja őket a kudarc. "Nincs ránk hatással ez a vereség, az El Clásico egy teljesen más mérkőzés. Ott a bajnoki cím a tét, és szombatig felkészülünk az összecsapásra."

Az El Clásicót szombaton 20:00-tól, a Bajnokok Ligája elődöntőjének visszavágóját kedd este 20:45-től rendezik a Camp Nouban. Mindkét mérkőzésről élő, szöveges tudósítást olvashattok a hathárom.hu-n.

  • Barcelona - Real Madrid 2012-04-21 20:00:00
  • Barcelona - Chelsea 2012-04-24 20:45:00

 

A meccs összefoglalója

Bajnokok Ligája, elődöntő, 1. mérkőzés
Chelsea - Barcelona 1-0 (1-0)
London, Stamford Bridge, vezette: Felix Brych (német).
Chelsea: Cech - Ivanovics, Terry, Cahill, Cole - Mikel, Meireles - Ramires (Bosingwa, 88.), Lampard, Mata (Kalou, 74.) - Drogba. Menedzser: Roberto Di Matteo.
Barcelona Valdés - Alves, Puyol, Mascherano, Adriano - Xavi (Cuenca, 87.), Busquets, Fabregas (Thiago, 78.) - Sánchez (Pedro, 67.), Messi, Iniesta. Vezetőedző: Josep Guardiola.
Gólszerző: Drogba (45+2.)
Sárga lap: Ramires (69.), Drogba (86.), ill. Pedro (71.), Busquets (76.)
Chelsea - Barcelona
statisztika
28% Labdabirtoklás 72%
4 Kapura lövés 12
1 Kaput eltaláló lövések 8
3 Kaput nem találó lövések 4
11 Szabadrúgás 16
1 Szöglet 8
5 Les 2
21 Bedobás 16
6 Védés 0
8 Kirúgás 8
11 Szabálytalanság 9
2 Sárga lap 2