Spanyol foci

A Realt elkapni most nehezebb, mint bármikor - Guardiola

A Barcelona vezetőedzője úgy véli, hogy csapatának nehezebb dolga van jelenleg, mint amikor tízpontos hátrányban volt ősi riválisával szemben.

Guardiola visszafogottan látja az esélyeiket - vagy esetleg ez csak taktikai megfontolás?

Miután vasárnap este a listavezető Real Madrid 0-0-s döntetlent játszott hazai pályán a Valencia együttese ellen, a Barcelona előtt négypontosra csökkent az előnye. A két gigász versenyfutása a bajnoki hajrához közeledve egyre inkább fokozódik, és ugyan március elején még 10 egységgel előzte meg ősi riválisát a fővárosi alakulat, Josep Guardiola szerint most még nehezebb dolguk van, mint bármikor.

"Elhullajtottak két pontot, mi viszont nem. Sokkal nehezebb most a helyzet, mint mikor 10 ponttal mögöttük voltunk" - mondta egy hétfői sajtótájékoztatón a katalánok szakvezetője.

"Sokaknak úgy tűnhet, hogy mi vagyunk az esélyesek, de négy pont a Real Madriddal szemben az nagyon sok, rengeteg munka vár még ránk" - vélekedett Guardiola.

"Nincs csapat a liga történetében, amely tízpontos hátrányból fordítani tudott volna a Real Madriddal szemben"- utalt a szakember a "lehetetlen küldetésre".

Az újabb madridi döntetlennek köszönhetően a jövő hét szombati El Clásicón akár egyetlen pontocskára is lefaraghatja hátrányát a címvédő, ugyanakkor Guardiola emlékeztetett mindenkit, hogy a Barcelona győzelme azon a találkozón egyáltalán nem egyértelmű.

"Még egyáltalán nem szereztük meg azt a három pontot. A Madrid jön hozzánk, de tisztában vagyunk vele, hogy elveszíthetjük a találkozót".

A spanyol bajnokság hétközi fordulójában a Barcelona a Nou Campban a Getafe ellen lép pályára, míg a Real Madrid a városi rivális Atlético Madrid ellen vív rangadót.