Premier League

Wenger nem lepődne meg, ha a City újabb játékosait vinné el

Az Arsenal vasárnap 1-0-ra legyőzte a Manchester Cityt a Premier League 32. fordulójának rangadóján, ezzel nyolcpontos előnyhöz segítette a listavezető Manchester Unitedet. Arséne Wenger, az Ágyúsok menedzsere nem gondolja, hogy végleg eldőlt volna a bajnoki cím, de érez némi elégtételt a City legyőzése után.

Kolo Touré, Gaël Clichy és Samir Nasri mind az Ágyúsoktól igazoltak az égszínkék manchesteri együttesbe, reménykedve abban, hogy ott majd nem csúsznak le a nagy trófeákról, de egyelőre úgy tűnik, nem hoz sikereket számukra az idei szezon - a nemzetközi és hazai kupákban már nem nyerhetnek, és a bajnoki cím is messze került - köszönhetően többek között épp az Arsenalnak.

Arséne Wenger, a londoniak menedzsere arra kérdésre, hogy érez-e elégtételt, hogy azt a Cityt sikerült legyőzniük, amelyet az ő korábbi játékosaik is erősítettek, nem válaszolt direktben, de azért odaszúrt az ellenfélnek.

"Nézhetjük ezt a dolgot az ő szemszögükből is, talán még több játékost szeretnének majd a mostani csapatból" - mondta.

Arséne Wenger nyilatkozik egy sajtótájékoztatón 2011-ben.

A Manchester City nyolcpontos hátrányba került a városi rivális United mögött a tabella második helyén, és már csak hat forduló van hátra a szezonból, így akár lefutottnak is tekinthetnénk a bajnoki címet, de Wenger szerint lehet még fordulat.

"A City most már nem veszíthet egyetlen pontot sem. Franciaországban van egy mondás, ami szerint ha egy ló megérzi a saját istállója szagát, nehéz megállítani. Ha ők megéreznék a bajnoki cím közelségét, tőlük is nehéz lenne pontot elvenni" - mondta a szakember.

Az Arsenal a vasárnapi győzelemmel a harmadik helyen áll, amivel a menedzser természetesen elégedett a nehéz szezonkezdet és az év eleji hullámvölgy után.

"Éreztem, hogy jönni fog a gól, de nagyon szoros meccset játszottunk, és a végén már inkább arra figyeltünk, hogy ne kapjunk ki. Otthon mostanában minden csapat ellen kiemelkedőt tudtunk nyújtani, és nagyon örülök, hogy a csapat ennyit fejlődött a játékában" - mondta.