Bundesliga előzetes

A Mainz ellen újabb lépést tehetünk Európa felé - Hajnal Tamás

A Bundesliga két "magyar" csapata, a VfB Stuttgart és a Mainz csap össze egymással a német labdarúgó-bajnokság hétvégi, 29. fordulójában.

A mérkőzés mindenképpen izgalmasnak ígérkezik, mivel a Hajnal Tamást foglalkoztató stuttgartiak és a Szalai Ádámot, valamint Stieber Zoltánt is a csapatukban tudó mainziak is jó formában várják a szombati összecsapást. A Stuttgart legutóbbi hat bajnokiján négy győzelmet és két döntetlent ért el, s a múlt héten a listavezető Borussia Dortmunddal idegenben önbizalom-növelő 4-4-et játszott. A Mainz szintén remek meccs után készülhet a 29. fordulóra, ugyanis múlt szombaton, többek között Szalai góljával magabiztos győzelmet aratott a Werder Bremen otthonában. Hajnal Tamás, a svábok játékosa a Mainz hivatalos oldalán nyilatkozott az esélyekről.

"A legutóbbi fordulóban csodálatos meccset játszottunk, sok érzelem és remek hangulat volt a lelátón. Boldog vagyok, hogy az utolsó pillanatban egyenlíteni tudtunk, erre sokáig emlékezni fogunk. Az előző fordulókban önbizalmat szereztünk, ami a Mainz ellen segíthet számunkra. De brémai győzelmével ellenfelünk jelezte a benne rejlő lehetőségeket, ez kell, hogy figyelmeztessen minket" - jelentette ki a magyar középpályás.

Hozzátette: Ősszel hiába játszott jól a Mainz ellen a VfB Stuttgart, 3-1-es vereséget szenvedett az akkor még kiesés elől menekülő ellenfelétől.

Hajnal Tamás a Mainz ellen is győzelemre hajt

Hajnal saját teljesítményéről is szót ejtett, első góljára ebben az idényben továbbra is várni kell a Bundesligában.

"Az előző szezonban rendszeresen be tudtam találni, ezért remélem, hogy a hátralévő meccseken meg tudom kezdeni a góltermelést. Bruno Labbadia kitűnő munkát végez a csapattal, pedig szinte reménytelen helyzetben vette át az együttest. Van esélyünk arra, hogy ebben az évben kiharcoljuk a nemzetközi szereplés lehetőségét. Ez önmagában is mutatja a csapat fejlődését. Személy szerint is szeretek Labbadiával dolgozni, mert további fejlődésre inspirál."

Szalai Ádámmal és Stieber Zoltánnal, válogatottbeli csapattársaival is találkozhat Hajnal Tamás szombaton.

"Mindig boldogság találkozni a honfitársaiddal, főleg, ha ilyen jó srácok, mint Ádám és Zoltán. Ádámnak különösen örülök, mert súlyos sérülés után tért vissza és ismét bizonyítja a bajnokságban, hogy egy remek játékos. Összességében azonban abban bízom, hogy remek közönség előtt lépünk pályára szombaton, egy jó eredménnyel újabb lépést teszünk Európa felé. A Mainz is meg fogja szerezni a bentmaradáshoz szükséges pontokat, de nem szombaton.."

A bajnoki címért versenyt futó Dortmund és Bayern München közül előbbi nem számíthat könnyű meccsre a legutóbbi négy találkozóján győztes Wolfsburg (9.) otthonában. A Bajnokok Ligájában négy közé jutott müncheniek számára ugyanakkor szinte kötelező a győzelem hazai pályán a 14. Augsburg ellen.