Tenisz

Babos a volt világelsővel is találkozhat Koppenhágában

  • MTI
megosztom

A februári sikerek, a bogotai elődöntő és a monterrey-i tornagyőzelem után a világranglista 68. helyén álló, ezzel a legjobb magyar teniszezőnek számító Babos Tímea hétfőtől a koppenhágai, 220 ezer dollár összdíjazású tornán lép pályára.

Babos Tímea magyar teniszezőnő A csapattól az MTI-hez eljuttatott tájékoztatás szerint a 18 esztendős játékos az elmúlt hetekben a jól megszokott hazai környezetében, a Park Teniszklubban készült, de már alig várja, hogy versenyezhessen.    

"Az utóbbi időben úgy alakult, hogy a viadalokat már jobban kedvelem az edzéseknél, így nagyon várom már a koppenhágai tornát" - mondta Babos. "Most meglehet az esélyem arra, hogy top10-es teniszezővel találkozzam, hiszen Wozniacki is indul. Ez jó erőfelmérés lehet, ha úgy adja a sorsolás. Plusz motivációt jelentene."

A korábbi világelső, a dán Caroline Wozniacki 2010-ben és 2011-ben is megnyerte a viadalt.

A szervezők 2012-re szerettek volna már salakos tornát lebonyolítani, de a magas költségek miatt végül idén is marad a Farum Arena kemény pályája.

"Imádom a kemény pályát" - mondta Babos. "Az utóbbi időben amúgy is felváltva játszottam salakon és kemény pályán."

A fiatal teniszező a verseny előtt a Sportkórházban járt, teljes felülvizsgálaton esett át. A szokásos negyedéves teljesítmény-tesztet végezte el, a havi testösszetétel-vizsgálat is megtörtént. A napi öt óra tenisz mellett része a napi rutinnak a masszázs, nyújtás és a különböző fizikai képességeit fejlesztő, illetve a sérülést megelőző foglalkozások. Heti két alkalommal pedig a sportpszichológusával is konzultál Babos Tímea.

megosztom