Olasz Kupa

Visszatért-e az erő a Napoliba az udinei feltámadással?

A keddi Juventus-Milan rangadó után az Olasz Kupa másik elődöntőjének, a Napoli-Siena párharcnak is lejátsszák a visszavágóját a szerdai játéknapon. Az egy hete a Chelsea otthonában hosszabbításos BL-kiesésbe belefutó, majd az Udinese ellen sokáig kóválygó, de végül felébredő nápolyiaknak egygólos hátrányt kellene ledolgozniuk.

A Napoli számít a párharc esélyesének - Fotó: AFP

Napoli-Siena
20:45 Digi Sport Plus
Az állás: 1-2
hatharom-tipp: 1

Az Udinese-Napoli mérkőzésen jó 60 percig az történt, amire előzetesen számíthattunk, a Chelsea elleni demoralizáló vereség után Cavaniék szenvedtek, hisztiztek, keresték a helyüket a pályán. Aztán ki tudtak provokálni egy emberelőnyt, majd egy - kétes - tizenegyest is megítélt számukra a játékvezető, amit ugyan az uruguayi csatár kihagyott, de ez annyira felbosszantotta őt és társait, hogy utána ellenállhatatlanul bedarálták az udineieket, és 2-0-s hátrányból pontot mentettek.

A Siena elleni visszavágón újra hátrányból kell felállniuk, de azért ez a feladat jóval könnyebbnek tűnik. Az idegenben szerzett góljuknak köszönhetően már egy 1-0-s győzelem is az ő továbbjutásukat jelentené, de ennél valószínűleg sokkal többre vágynak a Chelsea-nél és az Udinesénél jóval szerényebb képességű ellenféllel szemben, amely három egymás utáni győzelem után hazai pályán kapott ki a kiesőjelölt Novarától. Talán fejben már a kupameccsre készültek Bogdaniék...

Az előzetes hírek alapján Walter Mazzarri nem spórol a Napoli játékosaival, pályára küldi az összes csapatrész összes egészséges sztárját, nyilvánvalóan azzal a céllal, hogy egy remélt fölényes győzelemmel végleg helyreállítsa csapata önbizalmát, amire szükségük is lesz, hiszen a hétvégi Catania elleni bajnoki után a Juventus és a Lazio lesznek a következő ellenfeleik.