Sportdiplomácia

Magyarország rendezheti a 2014-es U19-es Európa-bajnokságot

megosztom

A 2012-es FIFA-kongresszus után újabb rangos esemény otthona lesz Magyarország, hazánk rendezheti a 19 éven aluliak 2014-es Európa-bajnokságát - adta hírül a szövetség honlapja a kontinentális szövetség (UEFA) végrehajtó bizottságának keddi, isztambuli ülése után.

A magyar labdarúgás fejlesztési stratégiájának részeként a szövetség 2012 elején két kontinensviadal lebonyolítási jogát is megpályázta az Európai Labdarúgó-szövetségnél. A végrehajtó bizottság tagjai a szakmai előterjesztések alapján mai ülésükön úgy határoztak, hogy a 2014-es U19-es Európa-bajnokság Magyarországra kerül. Ez azt jelenti, hogy 2014 júliusában a budapesti Szusza Ferenc Stadion, a székesfehérvári Sóstói Stadion, valamint a győri ETO Park és a pápai Perutz Stadion ad otthont a legjobb európai U19-es válogatottak kontinesviadalának - olvasható az mlsz.hu-n.

Az UEFA döntése azért hatalmas elismerés az MLSZ számára, mert a döntő rendezési jogáért számos európai ország harcba szállt, s a magyar szakmai pályázat ezeket megelőzve nyerte el a döntéshozók bizalmát. A rendezés egyben azt is jelenti, hogy a magyar csapat automatikusan résztvevője lesz az Európa-bajnokságnak.

Hazánk 2005-ben a női U19-es Európa-bajnokságot, 2010-ben pedig a futsal Eb-t rendezte meg sikerrel.

megosztom