La Liga

Egy félidő alatt döntött a Barcelona Sevillában

A spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 28. fordulójában a Barcelona Xavi és Messi góljaival 2-0-ra nyert a Sevilla otthonában.

Messi ismét parádés gólt szerzett - Fotó: AFP

A két csapat őszi mérkőzése sokáig emlékezetes maradt (0-0), hiszen a végig kiélezett találkozó 91. percében Lionel Messi büntetőt hibázott, majd a hosszabbításban Kanouté és Negredo is piros lapot kapott - a felek pedig igen feszült hangulatban vonultak le a pályáról. Ezúttal a meccs elejétől már a Barcelona játszott fölényben, a 18. percben pedig meg is szerezték a vezetést a vendégek: Xavi végzett el szabadrúgást a 16-os bal csücskéről és a rövid sarokba csavarta a labdát (0-1). A 25. percben már kettő volt a katalánok előnye, Messi előbb kötényt adott Spahicnak, majd Palop fölött a kapuba pörgetett (0-2). A 32. percben szépíthettek volna a vendégek, ám Piqué hibája után Manu del Moral csak a kapufára fejelt. A csapataok kétgólos vendégelőnnyel vonultak szünetre.

A második játékrészben a Barcelona rutinosan tartotta a labdát, mellette egy-egy helyzetet is kidolgozott. A 71. percben Iniesta ugrott ki Messi átadásával, de pörgetése a bal kapufa mellé szállt. A hajrában még Alexis növelhette volna az előnyt, lövését azonban védeni tudta a hazaiak kapusa, így maradt a kétgólos vendégsiker.


 

Az 1-1-et játszó Zaragozában Pintér Ádám kezdett, a 32. percben sárga lapot kapott, majd az 53. percben lecserélték.

La Liga
28. forduló
Sevilla-Barcelona 0-2
Gólszerző: Xavi (18.), Messi (25.)
Getafe-Real Sociedad 1-0
Gólszerző: Martínez Berridi (80.)
Granada-Sporting Gijón 2-1
Gólszerző: Carlos Martins (3.), Siqueira (24.), ill. Adrián Colunga (92.)
Real Zaragoza-Osasuna 1-1
Gólszerző: Postiga (85.), ill. Roversio (88.)