Karrier

Lehmannt Walesben, UEFA-engedéllyel képzik edzővé

Engedélyt kapott az UEFA-tól Jens Lehmann, a Schalke, a Milan, a Dortmund, az Arsenal és a Stuttgart egykori kapusa, hogy a Walesi Labdasúgó Szövetség tanfolyamán folytassa edzői tanulmányait.

Lehmann Németországban kezdte az edzőtanfolyamot, de mivel 2011-ben rövid időre visszatért az Arsenalhoz aktív játékosként, megszakította azt. Most úgy tűnik, megkapja a lehetőséget, hogy az Ágyúsok utánpótláscsapatainál dolgozzon, így nem tud hazatérni, hogy folytassa a tanulmányait.

Jens Lehmann az Arsenal kapusaként egy Premier League-mérkőzésen.

Mivel több mint hússzor lépett pályára a német válogatottban, nincs szüksége egyéves gyakorlati munkára A-licences edzőként, hogy pro licences tanfolyamot kezdjen, de mivel ezt a kedvezményt csak hazája szövetségénél veheti igénybe, a németek engedélyére is szüksége lett volna, hogy máshol, egészen pontosan Walesben iratkozzon be a képzésre.

A DFB edzőképzésének vezetője, Frank Wormuth és a sportigazgató Matthias Sammer sem adta azonban ki a szükséges engedélyt, így egészen az UEFA-ig került az ügye. Az európai szövetség különleges engedményt adott az egykori kapusnak, de várhatóan ő lesz a szabályt erősítő kivétel, mivel nem szeretnék, ha egyfajta licencturizmus indulna meg az országok között.