Női kézilabda KEK

A Dinamo Volgograd lesz a Szucsánszkiék ellenfele az elődöntőben

  • MTI
megosztom

Az orosz Dinamo Volgográdot kapta a címvédő Ferencváros a női kézilabda KEK elődöntőjében, vagyis a negyeddöntő után újabb orosz csapaton kell átverekednie magát a zöld-fehéreknek.

Szucsánszki Zitára (jobbra) és csapatára  komoly erőpróba vár

"33,3 százalék esély volt arra, hogy újra egy orosz csapatot kapunk. Egy zavaró van ebben a sorsolásban, hogy itthon kezdjük a mérkőzést. Ötven-ötven százalékot adok mindkét csapatnak a továbbjutásra. A mérkőzés helyszíne még kérdéses, de a héten átbeszéli a vezetőség és dönt arról, hogy a Népligetben vagy Dabason rendezzük meg az elődöntőt."

- Kökény Beatrix, az FTC-Rail Cargo ügyvezetője -

A keddi bécsi sorsoláson az is kiderült, hogy az első mérkőzést az FTC-Rail Cargo Hungaria otthonában rendezik március 31-én vagy április 1-jén, a visszavágónak pedig április 7-én vagy 8-án ad otthont Volgográd. A zöld-fehérek várhatóan még a héten eldöntik, hogy a népligeti csarnokukban vagy pedig Dabason fogadják ellenfelüket.

Az FTC sorozatban harmadszor játszik orosz riválissal: a nyolcaddöntőben a Rosztov-Don, a negyeddöntőben pedig a Zvezda Zvenyigorod csapatát búcsúztatta Elek Gábor vezetőedző együttese.

A másik ágon a 2006-ban, 2009-ben - ekkor a Győr legyőzésével - és 2010-ben Bajnokok Ligáját nyert, az előző körben a Debrecent könnyedén kiejtő dán Viborg a német Leipzig alakulatával találkozik, s az első felvonás Lipcsében lesz.

Női KEK
Az elődöntők párosítása
FTC-RAIL CARGO HUNGARIA - Dinamo Volgográd (orosz)
Leipzig (német)-Viborg (dán)

 

megosztom