Férfi kézilabda BL

Császár Gábor és Nagy László is a csoportkör legjobbjai között

A handball-planet.com-on kiírt szavazáson a lengyel Michal Jureckit választották meg a Bajnokok Ligája csoportkörének legjobb játékosának. A Kielce balátlövőjét a macedón Kiril Lazarov és Császár Gábor követi.

Császár Gábor a veszprémi közönség egyik legnagyobb kedvence

A szakportál által megkérdezett olvasók szerint Jurecki azzal vívta ki az elismerést, hogy a csoportkör utolsó három fordulójában oroszlánrészt vállalt abban, hogy a Kielce végül a harmadik helyen továbbjutott csoportjából. A Veszprém, a Silkeborg és a Csehovszki ellen a lengyel válogatott sztárja nem kevesebb, mint 26 gólt szerzett, nehezen vitatható tehát a voksolók véleménye.

Jurecki mögött a második helyen az Atlético Madrid macedón világklasszisa, Kiril Lazarov következik, a képzeletbeli dobogó harmadik fokára pedig az MKB Veszprém irányítója, Császár Gábor állhatott fel.

A legjobb tíz játékos között megtalálható a Pick-Szeged szlovák nemzetiségű gólfelelőse, Franstinek Sulc is, aki 69 góljával - a zágrábi Zlatko Horvattal együtt - megnyerte a csoportkör gólkirályi címét. A címvédő Barcelona csapatkapitánya, Nagy László a lista 8. helyére fért fel, míg a 2011-ben a világ legjobb férfi játékosának választott és a dán válogatottal Eb-címet szerző Mikkel Hansen csak a hetedik lett, annak ellenére, hogy 68 góljával a góllövőlista második helyén áll.

Ugyanezen az oldalon az Európa-bajnokság után kiírt szavazáson Császár Gábor a második pozíciót "csípte meg", ami jelzi, hogy nemzetközi szinten is egyre inkább kezd elismert játékossá válni válogatottunk irányítója.

A BL csoportkörének legjobb játékosai
A handball-planet.com szavazásán
1. Michal Jurecki (lengyel, Targi Kielce) (37.74%)
2. Kiril Lazarov (macedón, Atlético Madrid) (35.36%)
3. Császár Gábor (magyar, MKB Veszprém) (14.58%)
4. Darko Sztanics (szerb,Metalurg Szkopje) (7.52%)
5. Franstinek Sulc (szlovák, Pick-Szeged) (1.66%)
6. Zlatko Horvat (horvát, CO Zagreb) (1.28%)
7. Mikkel Hansen (dán, AG Köbenhavn) (1.14%)
8. Nagy László (magyar, Barcelona) (0.28%)
9. Filip Jíchá (cseh, THW Kiel) (0,27%)
10. Hans Lindberg (dán, HSV Hamburg) (0.13%)