Magyar Kupa

A Videoton öt góljával eldöntötte a Győr elleni párharcot

A Videoton végig jobban játszva fölényesen győzte le a Győri ETO-t a labdarúgó Magyar Kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén, így jó eséllyel pályázik a továbbjutásra.

A Videoton kezdte aktívabban a meccset, amit először egy távoli, nem túl jól sikerült Kovács-lövés bizonyított. Kicsivel később, a 18. percben már megszületett a hazai vezetés, igaz, ez valódi helyzet nélkül. Molnár Péter a kapuja elől pontosan a térfél közepén álló Walterhez passzolt, ő a meglepett védők között bevezette a labdát a tizenhatoson belülre, és szépen lőtt a hosszú alsóba. (1-0)

A Videoton játékosai örülnek Walter Lee góljának a Győri ETO elleni Magyar Kupa-mérkőzésen 2012-ben.

A gól felébresztette az addig kicsit tompa győrieket, de csak egy jobb oldali lövést tudtak megereszteni, és az sem talált kaput. A fehérváriak idővel újra kijjebb tudtak jönni, Walter és Oliveira többször is veszélyesen futottak el a két szélen, és utóbbi a 37. percben ki is tudott harcolni egy tizenegyest. A jobb oldalon kapott labdát, csinált egy szép visszacselt Fehér mellett, aki azonban becsúszva elsodorta a lábát. A teljesen jogos büntetőt Nikolics keményen lőtte a bal alsóba. (2-0)

A szünet után gyorsan eldőlt a meccs, és jó esély volt arra, hogy a továbbjutás se legyen kérdéses. Újabb büntetőhöz jutott ugyanis a Videoton, amit Sándor György kis topogás után lőtt el. Molnár ugyan beleütött a labdába, de az így is a jobb felsőben kötött ki. (3-0)

Újabb bő negyedóra után a végig nagyon aktív Oliveira is meg tudta szerezni a maga gólját, a sűrű mezőnyben a lábak között lőtt a tizenhatoson belülről a bal alsóba. (4-0)

A hazaiak nagy előnyükben jócskán visszavettek a hajrában, a Győr pedig letáborozott a kapujuk előtt. A zöld-fehéreket a szerencse egy darabig nem támogatta, de egy szöglet után Tóth Balázs nem tudta elég messzire fejelni a labdát a 85. percben, Windecker pedig keményen lőtt kapásból, és Bozsovics csak beleütni tudott. (4-1)

Úgy tűnt tehát, hogy egy nagyon pici reményt még megőriz magának az ETO, de a hosszabbításban ezt is újra elvette a Videoton, Gyurcsó kapott remek labdát a jobb szélen, a kifutó Molnár felett a kapu elé löbbölt, ott pedig Torghelle a kapuba belsőzött. (5-1)

A párharc tehát lefutottnak tűnik, de természetesen március 14-én lejátsszák majd a Magyar Kupa negyeddöntőjének visszavágóját is.

Magyar Kupa
negyeddöntő, első mérkőzés
Videoton-Győr 5-1 (2-0)
gólszerzők: Walter (18.), Nikolics (38. - büntetőből), Sándor (48. - büntetőből), Oliveira (66.), Torghelle (90+3.), illetve Windecker (85.)