Magyar Kupa

A DVSC, az Újpest és az MTK is idegenben győzött

A DVSC-TEVA, az Újpest FC és az MTK is idegenben szerzett előnyt a labdarúgó Magyar Kupa szombati negyeddöntőiben. A Loki Kaposváron nyert 1-0-ra, az Újpest Baján győzött 3-1-re, az MTK a Békécsabát verte 3-0-ra.

A dvsc.hu beszámolója szerint a Loki már a 10. percben betalált a zöld-fehérek kapujába, ám Coulibaly gólját a játékvezető les miatt érvénytelenítette. A vendégek harcoltak ki mezőnyfölényt, a hazaiak támadásai általában már a 16-oson elhaltak, bár Grumics négy méteres fejese csak centikkel ment el a kapu mellett, ezt leszámítva nem tudtak igazán nagy helyzetet kialakítani. A küzdelmes, hajtós mérkőzésen a DVSC-Teva próbálkozott, harcolt a vezető gólért, ám a támadások befejezése pontatlanra sikerült. Idővel feltámadtak a zöld-fehérek és igyekeztek veszélyt teremteni a kapunk előtt, ám a félidő hajrája ismét a Lokié volt, záporoztak a lövések Hajdúch felé, akinek bravúrokra volt szüksége, hogy megóvja kapuját.

A második félidő egy ideig eseménytelenül telt, főleg mezőnyjáték folyt a pályán, egyik oldalon sem alakult ki helyzet, majd negyedórával a vége előtt ismét lendületbe jöttek a csapatok, a Loki és a Kaposvár is vezetett támadásokat. A gólt végül a hajdúságiak szerezték: a 81. percben Nagy Zoltán jobb oldali beadása után Adamo Coulibaly 6 méterről lőtt a hálóba, beállítva ezzel a végeredményt. A végére megfogyatkoztak a hazaiak, mivel Graszl megkapta második sárga lapját.

A Loki Kaposváron nyert 1-0-ra

A DVSC-Teva tehát egygólos előnnyel várja a visszavágót, amit március 13-án rendeznek Debrecenben.

Az Újpest Baján vendégeskedett, és Kabát ké góljával és Remili találatával megnyugtató előnyt szerzett a visszavágóra - írja az ujpestfc.hu. Az 55. percben Barczi sarokkal indította Remilit, aki a kilépő kapus mellet a jobb alsóba rúgta a labdát. Nyolc perccel később kabát 22 méteres szabadrúgást zúdított a kapuba, a 67. percben Nagy Patrik passzát váltotta gólra Kabát. A végén Kormos büntetőből szépített.

Az MTK már a 32. percben 2-0-ra vezetett Békéscabán Tischler és Könyves találatával, a második félidő derekán Kanta állította be a 3-0-ás végeredményt.

Magyar Kupa, negyeddöntő, 1. mérkőzések:
Kaposvári Rákóczi FC – DVSC-Teva 0-1 (0-0)
Kaposvár, 800 néző. Vezette: Németh Á.
 
Kaposvár: Hajdúch - Farkas P. (Haruna 50.), Zsók, Graszl, Jánvári - Horváth T., Hegedűs - Katona, Safaric (Kovács 82.), Balázs B. – Grumics (Bebeto 70.)
DVSC: Novakovics - Nagy Z., Simac, Mészáros, Korhut - Szakály, Varga J., Bouadla, Yannick (Rezes 62.) - Kulcsár (Farkas 62.), Coulibaly (Nikolic 83.)
Gól: Coulibaly (81.)
Kiállítva: Graszl (86.)
 
Baja LSE-Újpest FC 1-3 (0-0)
Baja, 1500 néző. V: Szilasi Sz.
 
Baja LSE: Herbert - Szauter, Villám (Balázs R. , 59.), Forgács, Burucz - Kőbányai, Covic (Szőlősi T., 68.), Bakos, Lógó - Szőllősi F., Szabó N. (Kormos, 59.)
Újpest FC: Balajcza - Szokol, Dvorschák, Mihajlovics, Fodor (Litauszki, 70,) - Nagy P., Proesmans - Remili, Barczi, Lázár (Kabát, 57,) - Rajczi (Zamostny, 83.)
Gól: Kormos (71.) illetve Remili (55.), Kabát (63., 67.)
 
Békéscsabai Előre-MTK 0-3 (0-2)
Békéscsaba, 1500 néző. V: Veizer
 
Békéscsaba: Máthé - Kerekes, Kállai, Makra, Horváth T. - Balázs J. (Juhász Gy., a szünetben), Mészáros L. (Fülöp T., 73.) - Farkas K. (Szélpál, 60.), Pozsár, Leucuta – Majoros
MTK: Hegedűs L. - Wolfe, Kálnoki Kis, Szekeres, Vadnai - Vukmir (Macura, 80.), Kanta J. (Vass P., 84.), Gál A. - Könyves, Tischler (Molnár M., 73.), Frank
Gól: Tischler (14.), Könyves (32.), Kanta J. (77.)
Magyar Kupa, negyeddöntő, 1. mérkőzések:
Kaposvári Rákóczi - DVSC-TEVA 0-1 (0-0)
Békéscsaba (II. osztályú)-MTK Budapest (II.) 0-3 (0-2)
Baja (II.)-Újpest FC 1-3 (0-0)
 
Később:
Videoton FC-Győri ETO FC 16:00
 
A visszavágókat március 13-án, illetve 14-én rendezik.