Manchester City

Őszintén bocsánatot kérek mindenkitől - Carlos Tévez

  • MTI
megosztom

Nyilvánosan elnézést kért, és visszavonta fellebbezését a klubhoz történt visszatérése után Carlos Tévez, aki szeptember óta kegyvesztett a Manchester City labdarúgócsapatánál.

"Őszintén bocsánatot kérek mindenkitől, akinek csalódást okoztam, és akit felbosszantott az elmúlt hónapokban mutatott viselkedésem. Mostantól ismét a játékra szeretnék koncentrálni" - közölte az argentin csatár, aki múlt kedden tért vissza Angliába.

Carlos Tévez megérkezik Manchesterbe, miután három hónapig a klubja, a Manchester City engedélye nélkül volt Argentínában 2012-ben.

Az utoljára szeptemberben pályára lépett, 27 éves játékos három hónapig klubjának engedélye nélkül hazájában tartózkodott, és Roberto Mancini vezetőedző januárban még úgy nyilatkozott, hogy soha többé nem szerepelhet a csapatban. Az engedély nélküli hazautazásért az egyesület hat heti fizetésmegvonással, azaz közel egymillió fontos pénzbírsággal sújtotta Tévezt, aki fellebbezett a döntés ellen - ám ezt most visszavonta. A pénzbüntetésekkel és befagyasztott járandóságával együtt a dél-amerikai légiósnak több mint 9,3 millió fontról (kb. 3,3 milliárd forint) kell lemondania.

A botrány akkor robbant ki, amikor a csatár állítólag nem akart beállni csereként a Bayern München elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésen, ezért a City októberben 600 ezer fontos bírságot szabott ki rá. Később az angol hivatásos futballisták szervezetének nyomására megfelezték a büntetést.

Mancini február elején már úgy nyilatkozott, hogy ha erőnlétileg alkalmas állapotban van, Tévez visszatérhet a csapathoz.

A futballistát a januári átigazolási időszakban a Paris Saint-Germain, az AC Milan és az Internazionale is megkörnyékezte - sikertelenül.

megosztom