Légiósaink

Juhász 20. gólját szerezte, Megyeri Schembriék lövéseit védte - videók

Légiósaink közül Juhász Roland, Bogdán Ádám és Megyeri Balázs emelhető ki az elmúlt hétvégén mutatott teljesítményeik alapján. A középhátvéd huszadik gólját szerezte az Anderlechtben, két kapusunk pedig egyaránt hibátlanul védett az FA-kupában és a görög Szuperligában.

ANGLIA

A Premier League-csapatok közül csak néhánynak volt mérkőzése az elmúlt hétvégén, mivel FA-kupa fordulót rendeztek. Így a magyar játékost foglalkoztató együttesek közül csak a Bolton lépett pályára, a kapujában Bogdán Ádámmal. A magyar hálóőr nem kapott gólt a Millwall elleni mérkőzésen, csapata 2-0-s idegenbeli győzelemmel jutott a negyeddöntőbe.

A Bolton mérkőzésének összefoglalója

A Championshipben Futács Márkó végigjátszotta a Portsmouth Barnsley elleni meccsét, amit 2-0-ra elveszítettek. Kurucz Péter együttese, a West Ham csak kedden, Gulácsi Péter gárdája, a Hull City pedig csak szerdán játssza le aktuális találkozóját.

NÉMETORSZÁG

Szalai Ádám kezdő volt a Bundesliga-forduló nyitómeccsén a Mainzban, amely a Hoffenheim otthonában lépett pályára. A magyar csatár 69 percnyi játékidejét hasznosan, de kapura kevésbé veszélyesen töltötte az 1-1-re végződő mérkőzésen. Stieber Zoltánt nem nevezték a vendégcsapatba. A Stuttgartban Hajnal Tamás kezdőként 76 percet kapott, csapata 4-2-re kikapott a Hannover vendégeként úgy, hogy 4-0-s hátrányban is volt.

A másodosztályban Király Gábor védte az 1860 München kapuját, és 2-1-re legyőzték a Fortuna Düsseldorfot. Ezzel már hét bajnoki óta veretlenek, ráadásul ebből csak egyszer végeztek döntetlenre, a többi hat találkozót megnyerték. Lázok János ott volt a hazaiak keretében a Duisburg-St. Pauli mérkőzésen (0-1), de pályára nem lépett a feljutás egyik legnagyobb esélyese ellen.

A Hamburg második csapatában Nagy Dániel végigjátszotta a Német Kupában az idei szezonban sokáig menetelő Holstein Kiel elleni meccset, amelyet utóbbi együttes nyert 3-1-re.

OLASZORSZÁG

A Serie B-ben Filkor Attila és Simon Ádám is csereként lépett pályára csapataik egymás elleni mérkőzésén. Előbbi a 79. percben állt be a hazai Livornóban, utóbbi a 23. percben lépett pályára a vendég, 2-1-re nyerő Bariban. Vass Ádám nem volt kerettag, Feczesin Róbert pedig a cserék közül nézte végig a Brescia hazai mérkőzését, amelyen 0-0-ra végeztek a Modenával. Kovácsik Ádám nem került be a Juve Stabia otthonában 2-1-re kikapó Regginába. Laczkó Zsolt csapta, a Sampdoria hétfőn este játszik a Torinóval.

SPANYOLORSZÁG

Pintér Ádám együttese, a Real Zaragoza szintén hétfőn fogadja a Real Betist.

HOLLANDIA

Németh Krisztián végigjátszotta a vendégeknél a Feyenoord-Waalwijk mérkőzést, amelyen csapata a hajrára emberelőnybe került, és a 89. percben szerzett Braber-góllal pontot is tudott szerezni. (1-1) A Nijmegen kapujában Babos Gábor állt, középpályáján pedig Vadócz Krisztián is végigjátszotta az Ajax elleni meccset, de ők sem tudták megakadályozni az amszterdamiak 4-1-es győzelmét. Szélesi Zoltán a cserepadon ült. Horváth Gábor kimaradt a Den Haag keretéből, csapata 1-1-re végzett az Excelsiorral.

Juhász Roland ünnepli az Anderlecht-Westerlo mérkőzésen szerzett gólját 2012-ben.

BELGIUM

Köteles László sérülése miatt nem került a Genk keretébe, de Tőzsér Dániel is csak a kispadon kapott helyet a címvédőnél, amely 2-1-re nyert a Mons vendégeként. Juhász Roland kezdő volt az Anderlechtben, és ő szerezte csapata második gólját a 3-1-re megnyert Westerlo elleni meccsen. A 74. percben edzője kisebb sérülése miatt lecserélte.

A középhátvéd a 20. bajnoki gólját szerezte az Anderlechtben, és a klub honlapjának elmondta, hogy épp azért ünnepelte mezlevétellel a találatot, mert még néhány órával a meccs előtt sem volt biztos, hogy játszhat a térdfájdalmai miatt.

Juhász gólja

Czvitkovics Péter a 77. percben állt be a Kortrijkba, amely 2-1-re kikapott idegenben a Club Brugge-től.

FRANCIAORSZÁG

Koman Vladimir végigjátszotta a Monaco bajnokiját az Arles otthonában, de 2-1-es vereséget szenvedtek.

GÖRÖGORSZÁG

Megyeri Balázs ismét hibátlanul védett a Panionioszt 2-0-ra legyőző Olimpiakoszban, Pogacsics Krisztiánt nem nevezték a vesztes együttesbe, az ex-fradista André Schembri viszont végig a pályán volt. Megyeriék sorozatban hat meccset nyertek, és egyiken sem kaptak gólt. A mérkőzés összefoglalóját ide kattintva nézheted meg.

Az Ergoteliszt 2-0-ra verő Panathinaikosz keretébe Rudolf Gergely nem került be, az OFI Kréta AEK Athén elleni idegenbeli találkozóját pedig elhalasztották, így Bodor Boldizsár sem játszott mérkőzést.

AUSZTRIA

Sáfár Szabolcs állt a Wacker Innsbruck kapujában, és 2-1-re nyertek az Admira ellen hazai pályán. Szabics Imre szintén kezdő volt a Sturm Grazban, amely 0-0-s döntetlent játszott a Salzburggal. A magyar csatár a 90. percig volt a pályán. Waltner Róbert nem került be a Riedet 4-1-re legyőző Mattersburg keretébe.

EGYÉB BAJNOKSÁGOK

Svájcban a Vanczák Vilmost foglalkoztató Sion a Xamax ellen játszott volna, de mivel utóbbi együttest kizárták a bajnokságból, a mérkőzésre nem került sor. Törökországban az utolsó helyezett Ankaragücüt 3-0-ra legyőző Samsunsporba nem került be Lázár Pál, és Elek Ákos sem volt a Karabüksportól 2-1-re kikapó Eskisehirspor keretében.