Arsenal

Elődje keményen kritizálja, de Wenger maradhat és 55 milliót költhet

Bár az Arsenal szinte biztosan kiesik a Bajnokok Ligájából, hétvégi Sunderland elleni vereségével már búcsúzott az FA-kupától és a bajnokságban is csak a jövő évi BL-szereplésért küzdhet, a klub vezetői kiállnak a csapat menedzsere, Arséne Wenger mellett, aki a nyári átigazolási szezonban akár 55 millió fontot is elkölthet új játékosokra.

Az Arsenal nagyon rossz szezonkezdet után az ősz második felére összekapta magát, és a Premier League élmezőnyébe küzdötte fel magát, valamint a Bajnokok Ligájában is továbbjutott csoportjából, úgy tűnik azonban, hogy a csapat számára az elmúlt években kritikus január-februári időszakot megint nem tudják átvészelni. A bajnokságban bizonytalanná vált a helyük a BL-indulók között, a Bajnokok Ligájában tükörsima 4-0-s vereséget szenvedtek a Milantól, és a hétvégén az FA-kupából is kiestek a nyolcaddöntőben, miután kikaptak a Sunderland otthonában.

Arséne Wenger az Arsenal egyik mérkőzése előtti sajtótájékoztatón 2011-ben.

Fel is erősödtek a menedzsert, Arséne Wengert kritizáló hangok, amik közül a leginkább figyelmet érdemlő talán az együttes korábbi szakvezetőjének, az 1986-1995 között két bajnoki címet, egy FA-kupát, két Ligakupát és egy KEK-et nyerő George Grahamnek a véleménye. A skót szakember szerint egyértelműen Wenger a hibás azért, hogy az Ágyúsok az utóbbi években egyre szerényebb eredményeket érnek el.

"Nem pótolták a 4-5 évvel ezelőtt távozott játékosokat. Nincsenek vezéregyéniségek a csapatban, és az idehozott futballisták tudása nem elég a bajnoki címhez a Premier League-ben" - mondta kritikusan Graham. "Arséne már hat éve nem nyert semmit velük, úgyhogy kérdéses a helyzete. Van pénzük, így nem értem, hogy Arséne miért nem vett néhány minőségi játékost. De remek eredményei voltak korábban, és a vezetők ezt nem fogják elfelejteni. Szerintem itt lesz a következő szezonban is, de nagyon fel kell frissítenie a csapatot. Kellenek a fiatalok, de szükség van tapasztalt, minőségi játékosokra is, hogy címeket nyerjenek."

Nos, úgy tűnik, Grahamnak igaza lesz, angol sajtóhírek szerint ugyanis az Arsenal elnöksége megerősítette Wengert a pozíciójában, így kitöltheti 2014-ig szóló szerződését, ráadásul a nyári átigazolási szezonban várhatóan 55 millió fontért vásárolhat új játékosokat.

A menedzsernek állítólag konkrét elképzelései is vannak az új igazolásokról, a dortmundi Mario Götzét, a kölni Lukas Podolskit, a Lille-ben játszó Eden Hazardot és Juhász Roland csapattársát, az Anderlechtben szereplő Matias Suárezt is kinézte az Arsenalnak.