Serie A előzetes

Boateng a bajnokságban is lendületet hoz a Milannak?

Hét meccset játszanak a Serie A 24. fordulójában vasárnap, és a leginkább kérdéses a Palermo-Lazio találkozó eredménye lehet, de a Milannak is Ibrahimovic nélkül kell nyernie idegenben, és a mindig kiszámíthatatlan Roma sem biztos, hogy könnyen lebirkózza a Parmát.

Cesena-Milan
15:00 Digi Sport
hatharom-tipp: 2

Február eleje óta csupa rangadót játszott a Milan, ezeken sorrendben kikapott a Laziótól, döntetlent játszott a Napolival, szintén vereséget szenvedett a Juventustól (a kupában), rossz játékkal, de legyőzte az Udinesét, végül 4-0-ra kiütötte az Arsenalt (a BL-ben). Az utolsó mérkőzésen az volt a legnagyobb különbség az összeállításban az előzőekhez képest, hogy ott volt a kezdőben Kevin-Prince Boateng, aki - ahogy az őszi szezonban már sokszor - lendületet adott a piros-feketék játékának, ráadásul gólt is szerzett.

A ghánai középpályás a kiesőjelölt Cesena ellen is pályára léphet, de ezúttal hiányozni fog mellőle eltiltás miatt az Arsenal ellen szintén jól játszó Ibrahimovic. Ennek ellenére a hazai pályán a Napolitól, a Laziótól és az Intertől is kikapó, összesen csak négy meccset nyerő 19. helyezett ellen így is kötelező lenne nyerniük. Főleg úgy, hogy a hazaiaknál többen is hiányoznak a védelemből kisebb-nagyobb sérülések miatt.

Kevin-Prince Boateng ünnepli a gólját a Milan-Arsenal Bajnokok Ligája mérkőzésen 2012-ben.

Roma-Parma
15:00 Digi Sport Plus
hatharom-tipp: 1

A Farkasok két hete tönkreverték az Intert, azóta viszont viszonylag gyenge játékkal fejezték be a Catania elleni félbeszakadt meccset, és kikaptak a Sienától. A Parma ugyanakkor öt meccs óta veretlen, igaz, ebből csak kettőt tudtak megnyerni, de a Juventus ellen is szereztek egy pontot a sárga-kékek.

A Roma Kjaer hiányában valószínűleg a Juan-Heinze belső védőpárossal áll fel, míg a csatársorban újra kezdőként léphet pályára Osvaldo, aki legutóbb decemberben kezdett, és azóta sem tudta senki utolérni a házi góllövőlistán. Roberto Donadoni a Parma teljes keretével számolhat a mérkőzésen, de eddig az ő irányításával is csak egyszer tudott idegenben győzni az együttes, és ez csak a második diadaluk volt a Tardinitől távol a szezonban.

Palermo-Lazio
20:45 Digi Sport
hatharom-tipp: 2

A Palermo a 8. helyét szinte kizárólag a hazai pályán aratott 9 győzelmének köszönheti, hiszen idegenben még egyszer sem tudott nyerni a bajnokságban. Ugyanakkor a Lazio remekel Rómától távol, 6 alkalommal győzött, kétszer játszott döntetlent, és csak 3 vereséget szenvedett. A Sasok idegenbeli mérlege sokáig jobb volt, mint a hazai, és bár már nem ez a helyzet, még mindig nem mehet biztosra ellenük senki hazai pályán.

Így nem lepődnénk meg a Palermo harmadik hazai vereségén sem, főleg úgy, hogy Edy Reja a hétközi Európa Liga-meccset a felállás alapján tudatosan feladta, és úgy döntött, inkább a jövő évi BL-szereplést célozza meg csapatával.

Udinese-Cagliari
20:45
hatharom-tipp: 1

Az Udinese december eleje óta csak hazai pályán tudott bajnokit nyerni, de azt stabilan hozták Di Nataléék, egészen a legutóbbi fordulóig. Akkor a Milantól elszenvedték első vereségüket a Stadio Friuliban, és kérdés, hogy ez elindít-e egy negatív sorozatot, vagy fel tudnak belőle állni. Az biztos, hogy a Zebracsikók a Lazióhoz hasonlóan nem szakadtak meg az Európa Ligában, és a Cagliari ellen akkor is esélyesnek számítanak, ha utóbbiak már háromszor nyertek idegenben. Ezeket a győzelmeket ugyanis az egész évben hullámzó formát mutató Roma, a Lecce és a Catania ellen érték el a szárdok.

Serie A, 24. forduló
További mérkőzések
Lecce-Siena 12:30 Digi Sport Plus
hatharom-tipp: 1
Novara-Atalanta 15:00
hatharom-tipp: X
Genoa-Chievo 15:00
hatharom-tipp: 1