Bogotai tenisztorna

Babos Tímeának az elődöntő jelentette a végállomást

  • MTI
megosztom

Az eddig bravúros győzelmeket arató Babos Tímea két játszmában kikapott szombaton az orosz Alekszandra Panovától, így az elődöntőben búcsúzott a 220 ezer dollár összdíjazású, bogotai salakpályás női tenisztornától.

A viadal honlapja szerint az összecsapás 1 óra 7 percig tartott. Az első játszmában a világranglistán 133. helyezett magyar játékos 2:3-nál elvesztette az adogatását. A rivális (118.) a folytatásban nem hibázott, így 32 perc alatt övé lett a nyitószett.

 
A második felvonás első játékában Babos brékelt, de ezzel el is lőtte minden puskaporát, innentől kezdve ugyanis Panova percei következtek. Az orosz teniszező fordított, 5:1-re elhúzott, s bár a magyar tini ekkor még elvette az adogatójátékát, majd hozta a sajátját, ez már csak az eredmény "kozmetikázására" volt elegendő.
 
A 18 éves magyar játékosnak ugyanakkor nincs miért szomorkodnia, hiszen egyesben így is pályafutása legjobb eredményét érte el WTA-tornán. Szerepléséért 10 200 dollárt (körülbelül 2,2 millió forintot) és 130 világranglista-pontot kap, így a hétfői rangsorban várhatóan jelentősen előrelép majd a 133. helyről - Babos bravúros kolumbiai szereplése azt jelenti, hogy hétfőtől az első száz közvetlen közelébe kerülhet a világranglistán.
WTA-Bogotá
elődöntő
Panova (orosz)-Babos Tímea 6:2, 6:3
később:
Gallovits-Hall (román) - Arruabarrena-Vecino (spanyol)

 

megosztom