Átigazolás

Az Arsenalnak nem sikerült meghosszabbítania Henry kölcsönszerződését

  • MTI

Az Arsenalnak nem sikerült meghosszabbítania Thierry Henry kölcsönszerződését, így a londoni futballklub legendás támadója február 16-án visszatér az amerikai profi ligában (MLS) szereplő New York Red Bullshoz.

A londoni futballklub legendás csatára február 16-án visszatér az amerikai profi ligában szereplő New York Red Bullshoz.

Arsene Wenger, az angol bajnokságban hatodik helyen álló együttes vezetőedzője pénteken jelentette be, hogy megpróbálták kitolni az eredeti megállapodás időtartamát, de nem jártak sikerrel.
    
"Nagyon szerettem volna, ha marad még két hetet, de sajnos vissza kell mennie az Egyesült Államokba. - fogalmazott a francia szakvezető. - Ez így sportszerű a New Yorkkal szemben."
    
A 34 esztendős, 123-szoros francia válogatott Henry így már csak szombaton, a Sunderland elleni bajnokin, valamint a szerdán Olaszországban sorra kerülő, AC Milan elleni Bajnokok Ligája-nyolcaddöntőn léphet pályára korábbi klubja színeiben.
    
A csatár január 6-án tért vissza az Arsenalhoz, s azóta kétszer, a Leeds United ellen 1-0-ra megnyert kupameccsen, illetve a múlt szombati, Blackburn Roversszel szembeni 7-1-es siker alkalmával volt eredményes, így 228-ra növelte az észak-londoniak színeiben szerzett góljainak számát, s továbbra is vezeti a klub örökranglistáját.