Női kézilabda KEK

Egy szűk jó félidő elég volt a Fradinak a biztató eredményhez

Egygólos vereséget szenvedett a Ferencváros női kézilabda-csapata a Rosztov Don otthonában a KEK nyolcaddöntőjének első mérkőzésén. A visszavágó előtt biztató eredmény elsősorban a zöld-fehérek második félidei játékának volt köszönhető.

Az első játékrészben a Rosztov irányított, de ebben nagy szerepe volt a Ferencváros gyengébb játékának. A védekezésben is nagy lyukak voltak a mieinknél, de támadásban is sok volt a hiba, és az eladott labdák, technikai hibák, támadószabálytalanságok után rendre indulhattak az oroszok, akik be is lődözték a helyzeteiket.

Zácsik Szandra és Szádvári Krisztina köszöntik egymást a Ferencváros női kézilabda KEK-mérkőzésén 2011-ben.

A szünetben 13-8 volt az állás, és a második félidőt is kifejezetten rosszul kezdte a Fradi. Két elkapkodott támadásból két gyors gólt szereztek a hazaiak, akik már nagynak mondható különbséggel vezettek. (15-8)

Szerencsére a zöld-fehéreknek sikerült újítaniuk, sokkal koncentráltabb, feszesebb lett a védekezésük, sikerült megelőzniük az orosz lerohanásokat, valamint a kapusteljesítmény is sokat javult. Ennek köszönhetően 18-18-nál utolérte ellenfelét a KEK-címvédő magyar csapat, és ettől kezdve végig tartotta a szoros, döntetlen körüli eredményt.

Az utolsó percekben az oroszok viszonylag könnyen kapták a heteseket, így az egygólos előnyöket rendre ők tudták kiharcolni, és a mérkőzés utolsó gólját is ők szerezték, amivel kialakult a 23-22-es végeredmény. Az egygólos vereség a Ferencváros számára nagyon biztató a visszavágó előtt, amit február 11-én 18:00 órakor játszanak a Népligetben.

Női kézilabda KEK
Nyolcaddöntő, első mérkőzés
Rosztov Don-FTC Rail Cargo Hungaria 23-22 (13-8)