Női kézilabda

Görbiczék megbosszulhatják a tavalyi elődöntőt

Szombaton megkezdődik a magyar csapatok számára a tavaszi idény a női kézilabda nemzetközi kupákban. A Bajnokok Ligájában pályára lép a Győr, az EHF-kupában pedig a Békéscsaba és a Vác is.

Bajnokok Ligája
Grupo Asfi Itxako Navarra-Győri Audi ETO
19:00 Digi Sport

A spanyol együttes az előző idényben kibabrált a magyar bajnokkal, a BL-elődöntőben saját pályáján legyőzte Görbicz Anitáékat, és a Magvassy Sportcsarnokban is döntetlent ért el, így a fináléba jutott, ahol attól a Larviktól kapott ki, amely pénteken győzelemmel nyitotta a középdöntőt az 1. csoportban.

Görbicz Anita küzd az Itxako játékosával a Győr Bajnokok Ligája-mérkőzésén 2011-ben

Az Itxako ugyanúgy egyeduralkodója saját bajnokságának, mint a Győr a hazai NB I-nek, pontveszteség nélkül áll az élen. Legutóbb épp a második helyezett Bera Bera otthonában nyert egy góllal.

A BL őszi idényének végén Konkoly Csabát a női válogatottunk norvég szövetségi kapitánya, Karl Erik Böhn váltotta az ETO kispadján, aki magabiztosan vág neki a középdöntőnek. Elmondása szerint az összes ellenfélből felkészültek, így jó teljesítményt, győzelmeket vár tanítványaitól.

A mérkőzésről szöveges formában élő tudósítással jelentkezünk!

A gyorietokc.hu által a vezetőedzővel készített interjút alább megnézhetitek

EHF Kupa
Maliye Milli Piyango-Váci NKSE
17:30

Hasonlóan a Győr ellenfeléhez, a Vác ellenlábasa is veretlenül vezeti hazája bajnokságát, de azért a török pontvadászat erejét egyelőre nem lehet összehansolítani a spanyoléval. Félvállról venni természetesen nem szabad őket, hiszen a törökök mellett rutinos ukrán, montenegrói és orosz játékosaik is vannak Julija Sznopova, Vinka Vlahovic és Anasztaszija Szinicinya személyében.

A Vác az előző fordulóban kettős győzelemmel búcsúztatta a fehérorosz Minszk együttesét, az NB I-ben pedig jelenleg a 4. helyen áll egy-egy ponttal a Siófok mögött, illetve az Érd előtt.

EHF Kupa
Mar Alicante-Budapest Bank Békéscsabai ENKSE
18:00

A hivatalos kiírás megtévesztő lehet, hiszen a Békéscsaba spanyol ellenfele lemondott pályaválasztói jogáról, így mindkét mérkőzést hazai pályán játszhatják Kovács Péter tanítványai, az elsőt szombaton, a másodikat pedig vasárnap. Az Alicante a KEK-ben az előző idényben a döntőig jutott, de ott a Ferencváros magabiztosan, kettős győzelemmel jobbnak bizonyult nála. Ha abból indulunk ki, hogy a Csaba néhány hete le tudta győzni a Fradit a bajnokságban, akkor ez a párharc sem okozhat gondot.

Igaz, a vendégek kerete jócskán megváltozott a tavalyi szezonhoz képest, de ez elsősorban azt jelenti, hogy rutinos nemzetközi szintű játékosok helyére fiatal spanyolok érkeztek. Saját bajnokságukban jelenleg a negyedik helyen állnak, míg a Békéscsaba jelenleg a nyolcadik idehaza úgy, hogy a gyengébb idénykezdet és az edzőváltás után sorozatban hét meccset vívott meg veretlenül.