FIFA

Megvizsgálják a negyedik csere lehetőségét

  • MTI
megosztom

A labdarúgás szabályalkotó testületének (IFAB) március 3-i ülésén téma lesz többek között, hogy a csapatoknak engedélyezzenek egy negyedik cserelehetőséget, amennyiben hosszabbítás van a mérkőzésen.

Ezt a javaslatot a nemzetközi szövetség két bizottsága - egyik az orvosi - kezdeményezte a játékosok egészségének védelmében.
 
Az IFAB angliai ülésén a tagok kézhez kapják annak a nyolc tesztelt rendszernek az eredményeit - köztük Maruzsi Lászlóét is -, amelyek abban segítenék a játékvezetőt, hogy jelzést kapjanak, ha a labda túlhaladt a gólvonalon. Vélhetően a vizsgált szisztémák tekintetében arról is döntenek, hogy melyeket tesztelik tovább márciustól a második körben.
 
A testület legkorábban július 2-án, a nyári Európa-bajnokság döntőjét követően egy nappal hozhat végleges döntést a technikai segítség bevezetéséről.

Az 1886-ban alapított, nyolcfős IFAB tagságának felét - 1913 óta - a FIFA adja, a másik négy szakértő pedig Angliát, Skóciát, Észak-Írországot és Walest képviseli. A szabályok megváltoztatásához a voksok 75 százaléka szükséges. A "Grál-lovagoknak" is nevezett testület az elmúlt években mindig a technikai újítások bevezetése ellen voksolt

megosztom