Serie A előzetes

Sima Milan-, Inter-, Lazio-, Roma- és Napoli-győzelem?

A Serie A első hét helyezettje közül öt együttes is pályára lép a 20. forduló vasárnapi játéknapján, és mivel nem egymással játszanak, papírforma szerint mindegyiküknek kötelező nyerni.

Milan-Cagliari
20:45 Digi Sport
hatharom-tipp: 1

A Milan számára a legnagyobb nehézséget - ahogy egész szezonban - az okozza, hogy rengeteg a sérült. Az ősszel a csapat vezéréve váló Boatengre nem számíthat Massimo Allegri, és a vezetőedzőnek a középpályán gyakorlatilag nincs választási lehetősége, Ambrosinit, van Bommelt, Nocerinót és Seedorfot kell pályára küldenie. Az is meglepő lenne, ha a Cataniától pénteken kölcsönvett Maxi López már játszhatna a csatársorban.

A Cagliarinál Nene és Ariuado vannak sérültlistán, de a szinte teljes keret ellenére sem adhatunk sok esélyt a vendégeknek, hiszen a decemberben pótolt első fordulóban 2-0-ra kikaptak a Milantól hazai pályán.

A Milan játékosai örülnek egy gólnak a Chievo elleni mérkőzésükön a Serie A-ban 2011-ben

Lecce-Inter
15:00 Digi Sport
hatharom-tipp: 2

Az Inter városi riválisához hasonlóan nyert decemberben a mostani ellenféllel szemben (4-1-re), és azóta már túl van egy nyolcmeccses győzelmi sorozaton a kék-fekete együttes. Igaz, ez a Napoli ellen a kupában hét közben megszakadt, de a bajnokságot tekintve még mindig hibátlanok Pazziniék december második hete óta.

A csatár Lúcióval együtt kihagyta betegség miatt a kupameccset, de a hírek szerint a kiesőjelölt ellen már mindketten ott lehetnek a csapatban. Az Afrikai Nemzetek Kupája miatt Muntari nem lesz ott az Inter keretében, de aligha fog hiányozni, hiszen Claudio Ranieri egyébként sem nagyon támaszkodik az ő teljesítményére.

Roma-Bologna
15:00
hatharom-tipp: 2

A Farkasok az Interhez hasonlóan jó sorozatban vannak a bajnokságban, a legutóbbi öt befejezett mérkőzésükön nem kaptak ki, és négyet meg is nyertek közülük (Cataniában félbeszakadt a találkozójuk). Ugyanakkor a kupában ők is beleszaladtak egy pofonba, a Juventus otthonában sima, 3-0-s vereséget szenvedtek. Luis Enriquének várhatóan ugyanazt a kezdőt kell pályára küldenie, mint Torinóban, mert sem Daniele De Rossi, sem Marco Cassetti nem épült fel, nem is beszélve a Osvaldóról és Burdissóról.

Bolognában 2-0-s vendégsiker született néhány hete, de a piros-kékek kedvenc ellenfele épp a Roma, hiszen a legtöbbször a mostani ellenfelet tudták legyőzni történetük során, és Rómában már 68-szor voltak eredményesek. Ugyanakkor nincsenek nagy formában, hiszen az előző hat bajnokijukból csak egyet nyertek meg.

Chievo-Lazio
15:00
hatharom-tipp: X

A veronaiak karácsony előtt ugyan meglepték Romában a Laziót, de a Sasok egyik legnagyobb fegyvere ebben a szezonban épp az idegenbeli teljesítményük. Több pontot szereztek idegenben, mint otthon, ugyanakkor a Chievo meg pont a saját stadionjában parádézik. A Napoli pont nélkül távozott, de a Juventus is csak egy 0-0-ra volt jó a Bentegodiban.

Genoa-Napoli
15:00 Digi Sport Plusz
hatharom-tipp: X

A Napoli Cavani duplájával búcsúztatta az Intert a kupából, a Genoát pedig legutóbb 6-1-re ütötte ki hazai pályán. Az égszínkékek ugyanakkor idegenben rendre nem tudnak túllépni a saját árnyékukon, és közepes teljesítményt tudnak felmutatni a szezon eddigi részéből (3 győzelem, 4 döntetlen, 2 vereség). A genovaiak hazai pályán stabilak, és ugyan a Milantól és az Intertől kikaptak, azt is bizonyították már, hogy a nem teljesen stabil élcsapatokkal elbírnak. A Roma és a Udinese sem tudott pontot szerezni a Luigi Ferraris Stadionban.

Serie A, 20. forduló
További mérkőzések
Fiorentina-Siena 12:30 Digi Sport
hatharom-tipp: 1
Cesena-Atalanta 15:00
hatharom-tipp: 2
Palermo-Novara 15:00
hatharom-tipp: 1