Kajak-kenu

Az ördöggel is összetérdeltem volna az olimpiáért - Hüttner Csaba

Hüttner Csaba utánpótlás kapitány szerint jelenleg a magyar sikersportág, a kajak-kenu legfontosabb feladata, hogy megszerezze a londoni induláshoz szükséges kvótákat.

Az egykori négyszeres világ-, és egyszeres Európa-bajnok kenus tavaly ősz óta Vaskuti Istvánnal együtt segíti a szövetségi kapitány, Storcz Botond munkáját, hogy legyen ütőképes magyar páros a májusi pótkvalifikációs versenyen.

"Abban a társaságban, akik közül kiválasztjuk majd, hogy melyik a legjobb páros, megvan a tehetség és most már a kellő motiváció is, a múlt heti felméréseken jó eredményeket produkáltak a sportolók. Úgy gondolom, hogy végre minden versenyző és edző felfogta, ezúttal félre kell tenni az egyéni és az egyesületi érdekeket, barátságot és érzelmi kötődést annak érdekében, hogy megnyerjük a pótkvalifikációs világkupát. Ha nem szerezzük meg ezeket a helyeket, akkor az döntően, és negatívan fogja befolyásolni a kenus szakág jövőjét" - nyilatkozta a Népszavának a szakember, majd folytatta. - A sprintszám esetében sem reménytelen a dolog. Ha valaki tud olyan időt menni Poznanban, mint amilyet tavaly tavasszal Bozsik Attila tudott, akkor meglehet a kvóta. Erre Bozsikon kívül három versenyző, Horváth Gábor, Foltán László és Lantos Ádám lehet képes. Abban a számban az első két hely kvalifikál, viszont a mezőnyben ott lesz a tavalyelőtti világbajnoki ezüstérmes, a francia Simart, őt biztos nagyon nehéz lesz megverni."

Hüttner Csaba a C2 1000 méter esetében neveket nem mondott, de 3-4 páros reménykedhet.

"A lehetőség még mindenki számára adott, minden a vízen fog eldőlni. Szerintem 3-4 ütőképes összeállítás létezik, és egy jó páros már az első összetérdelésnél is jó, onnantól kezdve csak finomhangolni kell. Én sem szimpátia alapján választottam párt magamnak. Ha tudtam volna, hogy az ördöggel olimpiai bajnok leszek, akkor biztos összetérdeltem volna vele" - jelezte az egykori kenus.