Australian Open

Nem tudom, mit hogy csináltam - Viktorija Azarenka

Az Australian Openen élete első Grand Slam-sikerét arató fehérorosz teniszező elmondása szerint nem sok mindenre emlékszik a Marija Sarapova elleni fináléból.

Szombat délelőtt kevesebb mint másfél óra alatt legyőzte Marija Sarapovát az Australian Open női egyesének döntőjében a fehérorosz Viktorija Azarenka, és ezzel élete első Grand Slam-győzelmét érte el, és hétfőtől a világranglistán is átveszi az első helyet.

"Ez a legjobb érzés a világon. Nem igazán emlékszem a mérkőzésre, nem tudom, hogy mit csináltam a pályán. El sem hiszem, hogy vége van ennek a hosszú tornának. - mondta a meccs után az első fehérorosz GS-győztes, aki megköszönte az őt felkészítő csapat munkáját. - Elhitették velem, hogy bízhatok magamban, és ennek köszönhető, hogy most végre magasba emelhettem a trófeát. Sokat álmodtam a Grand Slam-győzelemről, és sokat is dolgoztam érte, az, hogy világelső is leszek, egy nagyszerű plusz jutalom." Azarenka a nagymamájának ajánlotta melbourne-i győzelmét. "Ő az a személy, aki a leginkább inspirál engem az életben."

Az Australian Open alatt a hathárom.hu és az Eurosport közös játékán értékes napi nyeremények mellett Roger Federer teniszfelszerelését is megnyerheted. A részletekért kattints ide!