MLSZ

Négycsillagos minősítést kapott a telki technikai centrum

  • MTI
megosztom

Hivatalosan, a Hotel Stars európai minősítő rendszer alapján is megkapta a négycsillagos minősítést a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) telkiben található technikai centruma.

Az erről szóló plakettet csütörtökön, ünnepélyes sajtótájékoztatón vehette át Polgár András, a Globall Football Park and Sporthotel igazgatója.
 

"Magyarországon egyedüli létesítményről beszélünk, de Európában sincs sok hozzá hasonló" - mondta Polgár. "Azért jelentkeztünk ebbe a rendszerbe, hogy az, aki idejön, már előre tudja, minőségi szolgáltatást kap. Megtiszteltetés számunkra, hogy a magyar labdarúgó-válogatott minden mérkőzésére itt készül fel, de külföldi csapatok és hazai együttesek is rendszeres vendégeink."
 

Az eseményen díszvendégként részt vett Egervári Sándor szövetségi kapitány is, aki - mint elmondta - a világ számos pontján járt már csapataival, de olyan családias légkört, mint Telkiben, még sehol nem tapasztalt.
 

"Remek feltételeket biztosítanak, s az a fajta miliő, ami itt megtalálható, megérdemli az elismerést" - fogalmazott a szakember. "Kiváló csapat dolgozik itt, valahányszor ide jövünk, úgy érezzük magunkat, mintha családtagok lennénk."
 

Lukács Attila, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének szakmai titkára elmondta, hogy ez egy harmonizált európai rendszer, amely objektív képet ad egy-egy szállodáról, 270 kritériumpont alapján. Európában összesen 18 ezer szállodát minősítettek már így, Magyarország 860 szállodájából 330 regisztrált a rendszerbe, ez az összes szobát tekintve 40 százalék fölötti, ami magasabb az európai átlagnál.

A telki edzőközpontot 2009. május 2-án Joseph Blatter, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) és Michel Platini, az európai szövetség (UEFA) elnökének jelenlétében adták át. A létesítményben 64 szoba, négy UEFA-előírásoknak megfelelő méretű futballpálya, valamint wellness, fitnesz és egyéb kiegészítő szolgáltatások várják az érkezőket.

megosztom