EBEL

Fizikálisan múlta felül a Sapa Fehérvár a címvédőt

Énekes Lajos szerint erőben és fejben is jobbak voltak a fehérváriak a hazaiaknál, ezért sikerülhetett ilyen arányban nyerni.

Fantasztikus helyzetkihasználásának köszönhetően a Sapa Fehérvár AV19 csapata idegenben 7-1-re nyert a címvédő Salzburg ellen az EBEL-ben. A salzburgi diadalról Énekes Lajost, a csapat másodedzője beszélt a klub honlapján.

"Nagyon ritkán fordult csak elő, hogy a hazaiak be tudtak minket szorítani a kapunk elé. Kulcsfontosságú volt, hogy vezetést tudtunk szerezni, emiatt ők kinyíltak hátul, amit nagyon jó százalékkal ki is használtunk. Minél több gólt lőttünk, annál jobban akart zárkózni a Salzburg és ezáltal több lehetőségünk volt nekünk is. Mindamellett erőben és fejben is jobbak voltunk a hazaiaknál. Örömteli, hogy mind a négy sorunk remek produkcióval állt elő. A játék képe alapján ekkora különbség nem volt, de az jól látszott, hogy fizikálisan nem ugyanott tart a két társaság. A Salzburg sokkal fáradtabbnak tűnt, nem is sikerült tartós mezőnyfölényt kiharcolniuk a meccsen. A helyzetkihasználásunk és a kapusteljesítményünk is parádés volt. Hiába lőttek 34-szer kapura az osztrákok, mindössze egyszer vették be a kiválóan védő Bálizs kapuját, míg mi a 2-3-ik harmadban mindössze 11 kapura lövésből 6 gólt szereztünk" - mondta a szakember, aki Erik Johansson állapotáról nem tudott újat mondani, egy specialista vizsgálja.