Spanyol foci

José Mourinho nyáron elhagyja a Realt - sajtóhír

Spanyol sajtóértesülések szerint José Mourinho meghozta döntését, miszerint június 30-án feláll a Real Madrid kispadjáról.

Több spanyol honlapon is megjelentek szerint a portugál szakember a szezon végeztével elhagyja a királyi gárdát. Egy bizonyos Siró Lopez nevű újságíró a Punto Pelota című televíziós műsorban - közeli forrásokra hivatkozva - azt állította, hogy Mourinho az Athletic Bilbao elleni mérkőzés után dűlőre jutott a jövőjét illetően, és minden bizonnyal visszatér Angliába.

A baszkok elleni bajnokin történtek a jelek szerint megviselték az egykori Special One-t, akit a Santiago Bernabéu közönsége nemes egyszerűséggel kifütyült. „Tény, nem születtem Madrid-drukkernek, de profi vagyok” - kommentálta higgadtan Mourinho az esetet, amihez hasonló még egyik korábbi klubjánál sem történt vele.

A madridiak háza táján nagyon nincs rendben valami, a külső szemlélőnek úgy tűnhet, hogy a múlt heti Barcelona elleni vereség mintha mentálisan összeroppantotta volna a csapatot.

A sajtóban megjelentek szerint Sergio Ramos szóváltásba keveredett a csütöröki tréningen Mourinhóval, aki nehezményezte spanyol nemzetiségű húzóemberei felé, amiért nem védték meg a médiában honfitársát, a Messit megtaposó Pepét. Miután Iker Casillas és Sergio Ramos sem értett egyet a mesterrel, az ezután Ramos nyakába akarta varrni Carles Puyol fejesgólját, ami aztán végképp kiverte a biztosítékot a védőnél.

José Mourinho csapatainál nem szokványos dolog, hogy belső ellentétek akadályoznák a munkát - sőt éppen ellenkezőleg -, de a katalánok elleni sorozatos fiaskók a jelek szerint megviselik alakulatát.

A játékosok és a szurkolók egy része a portugál trénert teszi felelőssé, amiért Guardioláék rendre lelépik őket, és hiába vezetik ötpontos előnnyel a bajnokságot - a várható kupabúcsú elhomályosítja ezt az érdemet.

Mourinho 2010-es érkezése után nem sokkal már felmerült a távozásának lehetősége, de az akkori sportigazgatóval, Jorde Valdanóval való nézetkülönbségeiből végülis előbbi került ki győztesen. A 48 éves szakvezető korábban többször is hangoztatta, hogy karrierje során Angliában érezte legjobban magát, és madridi szerepvállalása után szívesen visszatérne a szigetországba.