Australian Open

Li Na megszorongatta Clijsterst, de nem tudott visszavágni a tavalyi döntőért

A címvédő Kim Clijsters bejutott a legjobb nyolc közé a tenisz Australian Open női versenyében, miután három szoros játszmában legyőzte tavalyi döntőbeli ellenfelét, a kínai Li Nát. A férfiaknál Tomás Berdych rövidítések alatt mutatott stabilitásának köszönhetően szintén továbbjutott.

Clijsters ezúttal is megszenvedett Li Nával, de a 2011-es döntőhöz hasonlóan megint legyőzte - Fotó: AFP

Ahogy a 2011-es döntőben, most is Li Na nyerte a Kim Clijsters elleni mérkőzése első szettjét, köszönhetően annak is, hogy a címvédő bokája megsérült a hetedik gémben. A kínai játékosnak a második játszma rövidítésében négy mérkőzéslabdája is volt, de egyiket sem tudta kihasználni, Clijsters egyenlített, majd a döntő szettet is behúzta.

Sokkal könnyebb dolga volt a fehérorosz Azarenkának és a lengyel Radwanskának, akik egyaránt két sima szettben győzték le aktuális ellenfeleiket.

A férfiaknál a cseh Tomás Berdych mindhárom győztes játszmáját rövidítésben húzta be a spanyol Nicolas Almagro ellen, és ezzel a tornán már hatszor nyert ilyen módon szettet, miközben egyetlen rövidítést sem veszített el.

A 7. kiemelt cseh ellenfele a negyeddöntőben a korábbi világelső Rafael Nadal lesz, aki honfitársát, Feliciano Lópezt verte három játszmában.

Australian Open
Férfiak, nyolcaddöntő
Nadal (spanyol, 2.)-López (spanyol, 18.) 6:4, 6:4, 6:2
Berdych (cseh, 7.)-Almagro (spanyol, 10.) 4:6, 7:6 (7-5), 7:6 (7-3), 7:6 (7-2)
Nők, nyolcaddöntő
Azarenka (fehérorosz, 3.)-Benesova (cseh) 6:2, 6:2
Clijsters (belga, 11.)-Li (kínai, 5.) 4:6, 7:6 (8-6), 6:4
Radwanska (lengyel, 8.)-Görges (német,22.) 6:1, 6:1