Férfi kézilabda Eb

A magyar szövetség elégedett az újvidéki szervezéssel

  • MTI
megosztom

A Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) főtitkára megköszönte az újvidéki szervezők eddigi munkáját, figyelmességét, hiszen rengeteg magyar szurkolót kell fogadniuk a férfi Európa-bajnokság csoportküzdelmei során.

Nemcsik Balázs az újvidéki Magyar Szó című lapnak elmondta: a helyi szervezők minden tőlük telhetőt megtesznek, nagyon vigyáznak a küldöttségre, és még olyan rendőrt is beosztottak a csapat mellé, aki egy magyar nyelvű tanfolyamon vett részt, hogy magyar anyanyelvű személyekkel is tudjon kommunikálni.

"Ezek számunkra nagyon kedves gesztusok, s mivel mindenki igyekszik teljesíteni kéréseinket, így maximálisan a meccsekre tudunk koncentrálni" – mondta Nemcsik Balázs, aki szóba hozta a beléptetést is. Utalt rá, hogy hétfőn az első, oroszok elleni mérkőzésen gond volt ezzel, de - amint kifejtette - szerencsére szerdán a spanyolok elleni találkozóra ez már nem volt jellemző.

"A szerdai meccs előtt nagyon sokszor körbesétáltam az épületet, hogy a saját szememmel győződjek meg a helyzetről, s nyugodtan mondhatom, a szervezők sokkal jobb munkát végeztek, amit külön köszönünk nekik, és reméljük, a többi mérkőzésen is gyors lesz a bejutás" - nyilatkozta az MKSZ főtitkára.

A 8000 férőhelyes Spens Arénában 4-6 ezer magyar szurkolót várnak minden találkozóra.

A pénteki 3. fordulóban - amikor Franciaország lesz az ellenfél - dől el, hogy a magyar válogatott folytathatja-e szereplését a középdöntőben.

megosztom