Férfi kézilabda Eb

Zavartalan a beléptetés Újvidéken

  • MTI

A hétfői, tumultuózus jelenetek ezúttal elmaradtak, és szerdán sokkal gördülékenyebb volt a beléptetés a magyar mérkőzéseknek is otthont adó újvidéki csarnokban a szerbiai férfi kézilabda Európa-bajnokságon.

 Most nyoma sem volt a két nappal korábbi káosznak, amikor is a jeggyel rendelkező magyar szurkolóknak közel egy órát kellett várniuk a fagyos, hideg szélben a bejutásra.

A szervezők és maguk a drukkerek is tanultak a hétfői esetből. Egyrészt a csarnok előtt már kordont húztak, derékig érő fémrácsokból beléptető folyosókat alakítottak ki, és így nem lehetett "megrohanni" a három ajtót, hanem a nézők folyamatosan jutottak el a már a belső, fedett részben található detektoros kapukig. Másrészt a magyar szimpatizánsok nem egy hullámban, hanem több részletben érkeznek.

Az aréna környékén ismét több száz rendőr, illetve rohamrendőr teljesít szolgálatot. A 18:15 órakor kezdődött orosz-francia mérkőzésen is már ezernyi magyar szurkoló volt a lelátókon, így várhatóan a 20:15-kor induló magyar-spanyol összecsapásra mindenki békében, bosszankodás és fagyoskodás nélkül bejut.