Jégkorong

Szuper Levente Kazahsztánba igazolt

  • MTI/63

Szuper Levente, a magyar jégkorong-válogatott kapusa a kazah Arisztan Temirtau csapatához szerződött.

 A 31 éves hálóőr családja arról tájékoztatta a Távirati Irodát, hogy a mostani szezonban a tengerentúli CHL ligában szerepelt játékos az idény végéig kötelezte el magát új csapatához, mely anyagilag nagyon kedvező ajánlatot tett számára.

válogatottunk portását az anyagi lehetőségek is motiválták, mikor aláírt a kazahoknak - Fotó: AFP

"Levente a szombatot utazással tölti, és vasárnap érkezik Budapestre, a jövő héten pedig a kazah vízumot intézi. Amit nekem elmondott, hogy a kazah csapat azt tervezi, hamarosan az orosz profi bajnokságban, a KHL-ben szerepel. Fontos volt az is, hogy viszonylag közelebb lehet feleségéhez, aki áprilisra várja gyermeküket" - mondta Szuper édesanyja.
 
Szuper az Arizona Sundogs csapatával kezdte meg a 2011/2012-es kiírást, majd a múlt héten a szintén CHL-es Missouri Maverickshez igazolt. A ligában 16 meccsen védett, s 91,9 százalékos hatékonysággal fogta az ellenfelek lövéseit, amivel az egyik legjobb volt a bajnokság kapusai között.

"Több fontos dolgot is mérlegelnem kell karrierem jelenlegi szakaszában – mondta jegkorong.blog.hu-nak Szuper Levente. – Az első és legfontosabb, hogy már nem én vagyok benne a legfontosabb. Amióta nős vagyok, és a kislányunk is úton van, áprilisban születik, azóta már ők az elsők. Kazahsztánból az ügynökömön keresztül talált meg a csapat. Azt kérdezte az ügynök, hogy lenne-e kedvem Kazahsztánban játszani. Mire én: Hát ott még nem voltam, és az orosz hoki is remek, de mit tudnak ajánlani? Őszintén szólva amikor megkaptam a szerződéstervezetet, először a karrierem során, a szerződés anyagi vonzata tette rám a legnagyobb benyomást. Persze azzal is tisztában vagyok, hogy az alapszakasznak is három héttel előbb van vége, mint Amerikában. Örömteli volt viszont, hogy több európai csapat is érdeklődött, de ez az ajánlat volt a legvonzóbb és a leggyorsabb is."