Premier League

Bogdán sokáig remekelt, de végül hármat kapott a Unitedtől

Bogdán Ádámmal a kapujában lépett pályára a Bolton Wanderers a Manchester United otthonában, és bár a magyar hálóőr közel egy félidőn át parádézott, büntetőt is fogott, végül csapata sima vereséget szenvedett. A Tottenham és a Liverpool is pontokat vesztett hazai pályán.

A Manchester United az első félidőben a játékidő több mint felét a Bolton védekező harmadában töltötte, és voltak is lehetőségei a vezetés megszerzésére. Először Welbeck lépett ki Carrick passzából a 4. percben, de közeli lövését Bodán védte.

A 21. percben a United csatára Knight mellett esett el a tizenhatoson belül, a játékvezető büntetőt ítélt, a magyar kapus azonban kivédte Rooney tizenegyesét.

A kifogott büntető

Bogdán később még Welbeck távoli lapos lövését és Rooney szabadrúgását is védte, végül a szünet előtti utolsó pillanatokban már tehetetlen volt, amikor Rooney a jobb oldalról átgurított a hosszúra, ott pedig Scholes a kapuba lőtt. (1-0)

A második játékrészben sem sokat változott a játék, továbbra is fölényben volt a hazai csapat, a vendégek pedig csak kontrákból veszélyeztettek. Ezekből azonban nagy helyzeteket nem tudtak kialakítani, mert a tizenhatos környékén többször is rossz megoldást választottak. Így a 74. percben újra a United volt eredményes, Rooneytól Welbeck elé került a labda, ő pedig egy faulttal együtt is a jobb alsóba lőtt. (2-0)

Carrick gólja biztosította be a United Bolton elleni győzelmét - Fotó: AFP

Hasonlóan tett Carrick is a 83. percben, csak ő távolról, takarásból talált be laposan. (3-0)

A Vörös Ördögök győzelmükkel utolérték pontszámban a vasárnap pályára lépő Manchester Cityt, a Bolton pedig továbbra is kieső helyen áll.

A Tottenham kétpontos hátrányba került a Manchester United mögött, mert 1-1-re végzett a Wolverhamptonnal, és a Liverpool sem tudta legyőzni a Stoke-ot (0-0), így nem tudta megelőzni a szintén vasárnap játszó Arsenalt.

Premier League
21. forduló
Aston Villa-Everton 1-1 (0-0)
gólszerzők: Bent (56.), illetve Anichebe (69.)
Blackburn-Fulham 3-1 (1-0)
gólszerzők: Pedersen (45+3.), Dunn (46.), Formica (79.), illetve Duff (56.)
kiállítva: Yakubu (23.) - Blackburn
Chelsea-Sunderland 1-0 (1-0)
gólszerző: Lampard (13.)
Liverpool-Stoke City 0-0
Manchester United-Bolton 3-0 (1-0)
gólszerzők: Scholes (45+1.), Welbeck (74.), Carrick (83.)
Tottenham-Wolverhampton 1-1 (0-1)
gólszerzők: Modric (51.), illetve Fletcher (22.)
West Bromwich Albion- Norwich 1-2 (0-1)
gólszerzők: Long (68. - büntetőből), illetve Surman (43.), Morison (79.)
Fülöp Márton a hazai kispadon ült.