Australian Open

Babos Tímea simán lépett tovább az első selejtezőkörből

megosztom

Megtette az első lépést az Australian Open főtáblája felé Babos Tímea, aki mindössze három gémet veszítve lépte le grúz riválisát a selejtező első fordulójában.

Babos Tímea, az Austarlain Open női egyes selejtezőjének első fordulójában
Babos Tímea végtelenül simán, 6:2, 6:1-es győzelemmel jutott túl a Melbourne-ben zajló Australian Open selejtezőjének első fordulóján. A Felix Promotion sportmenedzser-irodával együttműködő magyar tehetség a grúz Margalita Csakasvilin jutott túl, mindössze 52 perc alatt. A kvalifikációt 21. kiemeltként kezdő Timi szinte minden mutatóban felülmúlta riválisát: 3 ászt ütött (Csakasvili 1-et), csak egy kettős hibát követett el (2), első szerváiból 19 (15), másodikból 7 (6) pontot nyert meg, bevágott 23 nyerőt (6), fogadóként 30 pontot nyert (11), 6 bréklabdát használt ki (1), a hálónál 8 pontot szerzett (5), továbbá 56 labdamenetet nyert meg (32). Egyedül a ki nem kényszerített hibák terén volt jobb a grúz, ő 13-at ütött, a sokkal támadóbb szellemben teniszező Babos 19-ig jutott a hivatalos honlap statisztikái szerint.

„Nagyon boldog vagyok, hogy sikerült megnyernem az első meccsemet Grand Slam-torna selejtezőjében. Jól ment a játék, alig várom a folytatást. Bízom benne, hogy tartom a 2012-es jó formámat” - nyilatkozta Babos Tímea.

Timi a második fordulóban a francia Irena Pavloviccsal találkozik (a leendő rivális a cseh Kristyna Pliskován jutott túl 1:6, 6:3, 7:5-tel), és a világranglista-helyezések alapján ő az esélyesebb. Amíg Pavlovic a 218. helyen áll a WTA-nál, addig Babos a 141-en.

Babos Tímeán kívül még két magyar indult a selejtezőben, mind Czink Melinda, mind Jani Réka Luca sikerrel vették az első akadályt.

megosztom