Serie B

A Samp dühös szurkolói leköpték Koman Vladimirt

A Varese elleni hazai vereségnek köszönhetően- az előző idényben még a Serie A-ban szereplő- Sampdoria a 11. helyre csúszott vissza az olasz másodosztályban, ami után a szurkolók meglátogatták a játékosokat.

La pazienza é finita...societa adesso tocca a voi" vagyis "A türelem elfogyott, most már ti jöttök" állt a szinte teljesen üresen hagyott szektorok előtti óriási transzparensenA gyenge szereplés fényében nem meglepő, hogy a genovai klub szurkolói elég nagy létszámban látogattak ki csapatuk hétfői edzésére.  A Bogliascoban található edzőközpontban a biztonság kedvéért a rendőrök is megjelentek, de komolyabb fellépésükre egy ideig nem volt szükség.

A Samp hívei egy ideig csak szóban bántották a szerintük lélektelenül játszó, ráadásul alaposan túlfizetett játékosokat. A legtöbb "bírálatot" a Varese ellen kiállított Koman Vladimir, Piovaccari illetve a csapatkapitány Angelo Palombo kapta. Egyedül a Sampdoria argentin kapusát Romerot nem szidták a szurkolók. 

Az Il Secolo XIX című genovai napilap információi szerint az edzés végén néhányan leköpték a távozó  Komant illetve Bentivogliot. Ekkor már a rendőrök közbelépésre is szükség volt. Az osztályozót érő 18. helytől mindössze 5 pont távolságra lévő Sampdoria háza táján már a pénteki bajnoki lefújását követően sem volt nyugodt a hangulat, hisz a csapat mindössze este fél nyolckor tudta elhagyni a Stadio Marassit, a drukkerek tüntetése miatt. Ráadásul a Varese elleni találkozót teljes csendben rendezték meg, hisz a meccs előtt a szervezett szurkolói csoportok közleményben jelezték, hogy elfogyott a türelmük, így üresen hagyják törzshelyüket, a Curva Sudot. "La pazienza é finita...societa da domani tocca a voi" vagyis "A türelem elfogyott, holnaptól már ti jöttök" állt a szinte teljesen üresen hagyott szektorok előtti óriási transzparensen.