Kézilabda

A szövetség tájékoztatást kér a Sport Klub eltávolításáról

  • MTI

A Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) hivatalos tájékoztatást kért a Sport Klubtól, illetve annak tulajdonosától, azt követően, hogy a csatornát az országszerte nagy szolgáltatási területen jelen lévő Magyar Telekom Nyrt. T-Home televíziós programcsomagjainak többségéből kivették.

Miután az MKSZ-szel 2009-ben kötött szerződés értelmében a Sport Klub rendelkezik a bajnoki és kupamérkőzések, valamint számos válogatott találkozó közvetítési jogával, most sok drukker maradhat le fontos magyarországi eseményekről - hangsúlyozza csütörtöki, MTI-hez eljuttatott közleményében az MKSZ. Hozzáteszi: a jövő heti elnökségi ülésen foglalkoznak az üggyel, ám a szövetség vezetői lehetőségeikhez mérten addig is mindent megtesznek, hogy ideális megoldást találjanak, és mielőbb ismét széles körben láthatóak legyenek a bajnoki és válogatott mérkőzések.

Az eset a közelgő férfi Európa-bajnokságot nem érinti, mivel a január 15. és 29. között Szerbiában sorra kerülő kontinenstorna magyar érdekeltségű mérkőzéseit a Magyar Televízió m1-csatornája, számos további találkozót pedig a Sport Tv közvetíti.

A Sport Klubon a kézilabda bajnokik mellett többek között kosárlabda és vízilabda NB I-es találkozók láthatók.