Klubvilágbajnokság

Neymarék parádéztak az elődöntőben, várják a Barcelonát

Nem jelentett komoly gondot a japán Kashiwa Reysol csapata a Neymar vezette Santosnak, amely 3-1-re győzte le riválisát a klubvilágbajnokság elődöntőjében.

Neymaréknak nem okozott gondot a japán Kashima - Fotó: AFP

Japánban, a klubvilágbajnokságon az első elődöntőt a házigazda Kashiwa Reysol, valamint a Santos vívta. Az utóbbi 1962-ben és 1963-ban Világ Kupa-győztes volt, de azóta egyszer sem hódította el az interkontinentális trófeát. A mérkőzés különlegessége volt, hogy Nelsinho Baptista, a japán csapat hatvanegy éves brazil edzője 1978 és 1982 között a Santosban futballozott, majd 2005-ben trénerként irányította az ellenfelet. A brazil csapatban Ganso, Neymar, valamint Elano is kezdőként kapott helyet.

Már az 5. percben veszélyeztetett Neymar, amikor Kondo olyan szerencsétlenül találta el a labdát, hogy az a brazil zseni elé került, aki 10 méterről a jobb oldali kapufát találta el. A 19. percben már azonban nem hibázott a Barcelona és a Real Madrid által is csábított támadó: előbb egy remek cselt csinált védőjével szemben, majd ballal a kapu jobb oldalába csavart 19 méterről (0-1). Öt percre rá már meg is duplázta az előnyét a Santos, Borges cselezgetett a tizenhatos előterében, majd amint egy kis helyet volt, elcsavarta a labdát a kapu bal oldalába (0-2). Az első félidő végén így megnyugtató kétgólos előnnyel vonult a brazil csapat a szünetre.

A második játékrészben is fölényben játszott a Santos, de a japánok tudtak szépíteni: Wagner szölgete után Sakai 8 méterről a bal sarokba bólintott (1-2). Nem volt sokáig nyílt a mérkőzés, a63. percben Danilo egy 24 méteres szabadrúgásból elcsavart a sorfal mellett, a labda pedig a bal alsó sarokba pattant (1-3). A 75. percben csökkenthette volna hátrányát a Kashima, de Sawa lövése a kapufán csattant. Szintén a balszerencsét okolhatta a másik kapunál Ibson, akinek a lövése a felső lécet érintette. Így maradt a kétgólos Santos-győzelem, Neymarék már a döntőben vannak és várják a Barcelona-al-Szadd elődöntő győztesét.

Klubvilágbajnokság
elődöntő
Kashiwa-Santos 1-3
Gólszerző: Sakai (54.) ill. Neymar (19.), Borges (24.), Danilo (63.)