Serie A

Csak Klose vette komolyan az utolsó Leccét, de ez is elég volt a Laziónak

Fordulatos mérkőzésen 3-2-re nyert a Lazio a Lecce otthonában a Serie A 15. fordulójában. A szinte végig jobban játszó utolsó helyezett szerzett vezetést, a rómaiak azonban Klose főszereplésével fordítottak, majd miután újabb gólt kaptak, a hajrában a német csatár a győzelmet is bebiztosította.

A Lecce-Lazio mérkőzés első említésre méltó eseménye a 11. percben történt, ekkor a vendégcsapatból Di Michele lépett ki a jobb oldalon, és a kapujából kifutó Marchetti a tizenhatoson belül kiütötte a lábait. Az egyértelmű tizenegyest a sértett végezte el, és be is gurította a labdát a jobb alsóba. (1-0)

Kicsit meglepő módon az utolsó helyezett hazaiak irányítottak a góljuk után, de a következő gólt a vendégek szerezték Miroslav Klose révén a 28. percben. A német támadó Diakite szöglet utáni távoli fejesét követően vágta a hálóba a labdát. (1-1)

A Lazio játékosai örülnek a Lecce ellen szerzett góljuknak a Serie A-ban 2011 decemberében

Egy Lulic-helyzettől eltekintve továbbra is a Leccéről szólt a meccs, Muriel újra megszerezhette volna a vezetést csapatának a 38. percben egy remek szóló után, de miután becselezte magát a kapu elé, mellé gurított.

A második játékrészben gyorsan vezetést szerzett a Lazio: Cana indult előre, középen kényszerítőzött Kloséval, majd a jobb oldalról a hosszú alsóba lőtte a labdát. (1-2)

Kicsit leült a találkozó a Sasok második találata után, főleg azért, mert a vendégek úgy gondolták, hogy ezzel már meg is nyerték a meccset. Az 59. percben egy bal oldali szabadrúgás után azonban megbosszulta magát a dekoncentráltságuk, nem tudtak felszabadítani, és a balra kikerült labdát Muriel visszatette, középen pedig négyen is befejezhették volna az akciót, végül Ferrario tette meg. (2-2)

A vendégek kapusát, Federico Marchettit sérülés miatt le kellett cserélni, majd a mezőnyben kezdtek birkózni a csapatok. Hosszú eseménytelen időszak után a hajrában Klose megszerezte második gólját is Cissé beadása után fejjel, így annak ellenére is nyerni tudott a Lazio, hogy a játékosok láthatóan nem tudtak megfelelően felpörögni a találkozóra. (3-2)

Sienában a Genoa megszerezte idénybeli második győzelmét Palacio és Marco Rossi góljaival, és ezzel eltávolodott ellenfelétől, sőt, legalább ideiglenesen csatlakozott a mezőny első feléhez. 

Serie A
15. forduló
Siena-Genoa 0-2 (0-0)
gólszerzők: Rossi (57.), Palacio (90+1.)
Lecce-Lazio 2-3 (1-1)
gólszerzők: Di Michele (12. - büntetőből), Ferrario (59.), illetve Klose (28., 87.), Cana (48.)